¨ΑΓΚΥΡΑ ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ ΜΑΣ¨ !

Το συνδικάτο KTÖS πήγε στην σωστή διεύθυνση όπου και διαμαρτυρήθηκε.

Το συνδικάτο Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTÖS) κάνοντας χτες ανακοίνωση τύπου μπροστά στην Τουρκική πρεσβεία, ανέφεραν πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους είναι ανάγκη να τραπούν σε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και πολιτικής ισότητας. Ανέφεραν πως στις σχέσεις και στις φιλίες με ¨επιβολές και εντολές που δίνονται¨ δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν τα πράματα, ενώ άνοιξαν και πανό που έγραφε το σύνθημα ¨Άγκυρα τράβα το χέρι σου από τον γιακά μας¨.

Στην διαμαρτυρία μετείχαν ο πρόεδρος του KTÖS Γκιουβέν Βάρογλου, ο Γ.Γ. Σενέρ Ελτσί και η διοίκηση του συνδικάτου, ενώ η αστυνομία που είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν τους επέτρεψε να φτάσουν μπροστά στην βουλή και την πρεσβεία.

 

Μετά από αυτό οι διαδηλωτές έκαναν την διαμαρτυρία τους και άνοιξαν το πανό στον πλαϊνό δρόμο, άνοιξαν το πανό, ενώ μιλώντας εκ μέρους τους ο πρόεδρος του KTÖS Γκιουβέν Βάρογλου είπε πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στους επιβαλλόμενους νόμους και τα πακέτα. Ο Βάρογλου είπε πως ξέρει ότι ¨οι νόμοι και τα πακέτα αυτά επιβάλλονται από την κυβέρνηση του ΑΚΠ¨, πως τα ξέρουν όλα και ότι για αυτό αντί για την βουλή έκαναν την διαμαρτυρία μπροστά στην πρεσβεία. Άσκησαν κριτική στα αστυνομικά μέτρα και είπαν πως οι νόμοι δεν περνάν με δημοκρατικό τρόπο αλλά με καταπίεση, απειλές και αστυνομική βία.

Ο Γ.Γ. του KTÖS Σενέρ Ελτσί στην ομιλία του ανέφερε πως στην βουλή δεν υπάρχει λαϊκή θέληση, πως η βουλή χρησιμοποιείται ως όπλο ενάντια στον Τουρκοκυπριακό λαό, πως είναι ενάντιοι στις προσπάθειες επιβολής της Τουρκίας και του ΑΚΠ, και ότι αυτός ο είναι ένας αγώνας για ελευθερία.

………………….

Τουρκοκυπριακή εφ. Αφρίκα 3-11-2011

 Σχόλιο : Μια φορά να έβλεπα ανάλογη διαμαρτυρία στο προξενείο της Κομοτηνής….. 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone