ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Με ενθουσιασμό γιορτάζεται το Κουρμπαν Μπαϊράμ στην Δυτική Θράκη. Όπως πάντα κέντρο των εορτασμών ήταν το προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή και ο Σύλλογος Τουρκικής Νεολαίας. Ομάδες νέων Τούρκων Δυτικοθρακιωτών με ζουρνάδες και νταούλια έδωσαν τον αέρα της γιορτής στην αυλή του προξενείου και στους δρόμους της Κομοτηνής. Νέοι ντυμένοι με φέσια μαζί με μια ντυμένη νύφη γυρνούσαν στους δρόμους της Κομοτηνής συνοδεία νταβουλιών και ζουρνά, αναβιώνοντας τα έθιμα.

Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για την γιορτή που έγινε στην δεύτερη μέρα του Μπαϊραμιού στις 11.00 στο προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή. Τους καλεσμένους υποδέχονταν στην αυλή ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς, οι υποπρόξενοι Μπερίν Οκούρ, Ιλκάι Κοτζαγιγίτ, Γκιουρλέρ Γκιουρσόι, και Ουφούκ Γκιοζαϊντίν.

 

 

Μετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζιοσμάν, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζι, ο βοηθός μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χραλ, ο υποψήφιος βουλευτής Σμύρνης με το κόμμα CHP Αϊντίν Οζτζάν, οι τέως βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Γκαλίπ Γκαλίπ, Μουσταφά Μουσταφά και Αχμέτ Φαϊκογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ιρφάν Ουζούν, ο σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης της περιφέρειας Ερτζάν Χουσέιν, Καάν Μουμίν, Σεβγκί Σαλίμ, Αϊχάν Τσακίρ, Σουάτ Τσολάκ, Μπουρχάν Μπαράν και Τουρκές Χατζιμεμίς, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μουσταφά Μουστάογλου, ο δήμαρχος Μύκης και μέλη του Δ.Σ., η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο επικεφαλής του συνδυασμού ¨Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης¨ Χουσείν Αχμέτογλου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, οι αντιδήμαρχοι του Ριντβάν Μολλά και Μεχμέτ Δεβετζίογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν και μέλη του Δ.Σ., μέλη της Πλατφόρμας Γυναικών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν και μέλη του Δ.Σ.. η διευθύντρια του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, ο δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης, ο αντιδήμαρχος Τοπείρου Ναζίφ Ναζίφογλου, μέλη των Κηδεμόνων Τουρκικών Σχολείων Δυτικής Θράκης, θρησκευτικοί λειτουργοί, τέως δήμαρχοι και κοινοτάρχες, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αγγελίδης, πολλοί ομογενείς, καθώς και ακαδημαϊκοί και καλεσμένοι από την μητέρα-πατρίδα Τουρκία.

 

Μετά τον εορτασμό εκεί ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς πήγα στα γραφεία του κόμματος DEB. Τους υποδέχτηκε εκεί ο πρόεδρος του Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Ένα ς άλλος χώρος εορτασμού ήταν και ο Σύλλογος Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς πήγαν στο Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Μαζί τους ήταν και η βουλευτής Άγκυρας του CHP και εγγονή του συγχωρεμένου Ισμέτ Ινονού κυρία Γκιουλσούν Μπιλγκεχάν η οποία επισκέπτεται διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Εφ. Μπιρλίκ 7-8-2011

Σχόλιο : Εμείς να συγχαρούμε τους αιρετούς που δεν πήγαν φυσικά…. Δεν τους ξεχνάμε.