ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πορεία στο προξενείο της Τουρκίας από Κύπριους φοιτητές

29 φοιτητές πανεπιστημίου από Ξάνθη και Κομοτηνή οργάνωσαν διαμαρτυρία με αφορμή την επέτειο από την διακήρυξη της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας βόρειας Κύπρου στις 15-11-1983.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μπροστά από την παλιά νομική, πλατεία πόλης, και έφτασαν μέσω της οδού των Δικαστηρίων στην αρχή του δρόμου όπου βρίσκεται το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι φοιτητές εκεί φώναξαν συνθήματα του τύπου ¨Η Κύπρος είναι ελληνική¨, ¨Ενωμένη και ανεξάρτητη Κύπρος¨, ¨Ανεξαρτησία, Ελευθερία, Δημοκρατία¨, ¨Τα σύνορα μας είναι στην Κερήνυα¨, ¨Όλοι οι στρατοί έξω, ανεξάρτητη Κύπρος¨, και ¨Η Κερήνυα δεν είναι του Ερντογάν αλλά δική μας¨. Στην συνέχεια δύο φοιτητές διάβασαν τια αποφάσεις που είχαν πάρει. Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους φοιτητές να πάνε στο προξενείο. Οι φοιτητές θέλησαν να δώσουν μέσω δύο αντιπροσώπων την γραπτή ανακοίνωση στο προξενείο αλλά η αστυνομία δεν το επέτρεψε και κόλλησαν την ανακοίνωση σε ένα πανό.

Στην ανακοίνωση που κολλήθηκε στα πλάγια του προξενείου αναφέρεται πως το προξενείο είναι έναν διεθνές πρόβλημα, λέει πως πρέπει αμέσως να αποσυρθεί ο κατοχικός στρατός και να βρεθούνε αμέσως οι αγνοούμενοι.

Αργότερα οι φοιτητές διαλύθηκαν χωρίς επεισόδια.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  13-11-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone