¨ΑΝΑΠΝΕΟΝΤΑΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΖΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ¨

Στρατιωτικός ειδικός Έενμπουμ : Στην Τσουκούρτζα χρησιμοποιήθηκαν νέα όπλα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : Ο γνωστός Γερμανός στρατιωτικός ειδικός Έρικ Σμίντ Έενμπουμ εξετάζοντας τις φωτογραφίες της αντάρτισσας Εμπρού Μουχικαντζί ανέφερε πως ο τουρκικός στρατός στην κοιλάδα Καζάν χρησιμοποίησε νέα όπλα. Ο Έενμπουμ ενημερώνοντας σχετικά το Φιράτ είπε πως οι λευκές κηλίδες που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι η πιο σημαντική απόδειξη πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

Μια από τους 36 αντάρτες που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις που έγιναν στις 22-24 Οκτωβρίου στην περιοχή της Τσουκούρτζας του νομού Χακκάρι ήταν και η Εμπρού Μουχικαντζί. Η οικογένεια της δήλωσε πως ¨το σώμα της κόρης μας απανθρακώθηκε¨ και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο νεκροτομείο εξετάστηκαν από τον ειδικό σε θέματα στρατού και πληροφοριών Έρικ Σμιτ Έενμπουμ.

Ο Έενμπουμ ανέφερε πως οι φωτογραφίες με μια λέξη ¨είναι φρικτές¨ και είπε πως είναι μεγάλη η πιθανότητα ο τουρκικός στρατός να χρησιμοποίησε νέα χημικά όπλα. Ο Έενμπουμ που ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πολιτικών Ειρήνης Βάλχαιμ, εκφράζοντας τις υποψίες του για χρήση χημικών όπλων και είπε τα εξής :

¨Στις φωτογραφίες φαίνονται πολλοί λευκοί λεκέδες και ίχνη. Αυτά τα ίχνη και οι καταστροφές δεν είναι κάτι που δημιουργείται από μια συνηθισμένη βόμβα. Αυτά τα ίχνη δείχνουν πως σίγουρα υπήρξε χρήση χημικών όπλων.¨

Ο Έενμπουμ αναφερόμενος στην δήλωση αντάρτη που διασώθηκε από την κοιλάδα Καζάν που είπε ότι ¨Αισθανθήκαμε μια μυρωδιά ανάμικτη από μήλο, απίδι και γάλα. Αναπνέοντας, τα πνευμόνια μας καιγόταν ενώ τα μάτια μας δάκρυζαν¨ είπε τα εξής : ¨Οι περιγραφές αυτές και η συνταγή είναι κάτι άλλο πέρα από ναπάλμ και βόμβες εγκαυμάτων. Διότι οι ναπάλμ και οι άλλες δεν βγάζουν τέτοιες μυρωδιές. Εάν πραγματικά οι διασωθέντες αισθάνθηκαν κάτι τέτοιο, τότε είναι μεγάλη η πιθανότητα να χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

Ο Γερμανός ειδικός ανέφερε πως η Τουρκία χρησιμοποιώντας χημικά όπλα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες, και σχετικά με την αύξηση της βίας σε βάρος των Κούρδων είπε τα εξής : ¨Φαίνεται πως η Τουρκία αγωνιζόμενη ενάντια στο ΠΚΚ κάνει επίδειξη δύναμης και θέλει να στείλει μηνύματα στα κράτη της περιοχής.¨

………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 8-11-2011

Σχόλιο : Ως ελάχιστο φόρο τιμής για την ηρωίδα Εμπρού Μουχικαντζί, δημοσιεύουμε την φωτογραφία της όπως ήταν πριν να την κάνουν κάρβουνο οι φίλοι του Παπανδρέου και της Μπακογιάννη.