ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΖΑΝ

Επιτροπή από την Ευρώπη αναζήτησε ίχνη χημικών στην κοιλάδα Καζάν

Μετά από τις φήμες πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατά την επιχείρηση τους στην κοιλάδα Καζάν της Τσουκούρτζας σκότωσαν 37 ΠΚΚλήδες με χημικά όπλα, επταμελής επιτροπή έκανε έρευνες στην κοιλάδα Καζάν.

ΧΑΚΚΑΡΙ – Μετά από τις φήμες πως οι ΤΕΔ κατά την επιχείρηση τους που είχε αεροπορική στήριξη στην κοιλάδα Καζάν πριν από 35 μέρες, σκότωσαν 37 ΠΚΚλήδες με ¨χημικά όπλα¨ επιτροπή 7 ατόμων από διάφορες χώρες της Ευρώπης ήρθαν χτες στο Χακκάρι.

Η επιτροπή αποτελείται από την πρώην ευρωβουλευτή Φελεκνάς Ουτζά, τον Γερμανό βουλευτή Γιαν Βαν Άκεν, από τους Γάλλους δικηγόρους Κλεμεντίν Φρανσέ, Μπέντζαμιν Χιλέρ, Μαρί Αβπέρτ, Αλεντό Λεντρίν Αβεκό και Τορέ Ντομινούλ, πήγε εκεί που σκοτώθηκαν οι ΠΚΚδες και έκανε έρευνες. Τους συνόδευε ο δήμαρχος της Τσουκούρτζας Μεχμέτ Κανάρ και εντόπισαν στην περιοχή κάποια τεμάχια βομβών καθώς και ανθρώπινα τεμάχια.

¨ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ¨

Μετά από τις έρευνες μιλώντας εξ ονόματος της επιτροπής ο Γερμανός βουλευτής Γιάν Βαν Άκεν είπε ότι φαίνεται πως σε μια απόσταση 1 έως 1,5 χιλιόμετρο έχει γίνει έντονη επίθεση, και ανέφερε : ¨Τα καμένα δέντρα στην περιοχή και η εικόνα με τα τεμαχισμένα δείχνουν το πόσο σφοδρός και μεγάλου μεγέθους ήταν ο βομβαρδισμός. Εξετάζοντας τα τεμάχια των βομβών μπορούμε να πούμε σίγουρα πως πρόκειται για βόμβες MK-82 και MK-84. Οι βόμβες αυτές έχουν βάρος 250 και 950 κιλά βάρος και η ακτίνα δράσης τους είναι πολύ μεγάλη. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε σε θέση να δηλώσουμε εάν χρησιμοποιήθηκαν στο μέρος αυτό χημικές βόμβες ή κάτι άλλο με αυτή την ιδιότητα. Τα δείγματα όμως που πήραμε από εδώ καθώς και αυτά που είδαμε θα τα μοιραστούμε με μια ομάδα ειδικών και τότε μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε αν χρησιμοποιήθηκαν ή όχι χημικά όπλα στον χώρο. Σχετικά με τις έρευνες μας θα δημοσιεύσουμε σχετική αναφορά¨.

Εφ. Ραντικάλ 27-11-2011


 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone