ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Τον Οκτώβριο σκοτώθηκαν 53 εργαζόμενοι

 

Αυξάνεται με σταθερό ρυθμό ο αριθμός των εργαζομένων που σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα που θα μπορούσαν να είχαν προβλεφτεί.

Όσο πάει αυξάνεται στην Τουρκία ο αριθμός των εργαζομένων που σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα που θα μπορούσαν να είχαν προβλεφτεί. Με βάση τις στατιστικές του Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας Εργαζομένων μόνο κατά τον Οκτώβριο σκοτώθηκαν 53 εργαζόμενοι και τραυματίστηκαν 142. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το συμβούλιο, συνολικά κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου σκοτώθηκαν στην Τουρκία 449 εργαζόμενοι και τραυματίστηκαν 2.595. Κατά τον Οκτώβριο οι περισσότεροι θάνατοι ήταν στις κατασκευές.

………………

Με βάση την αναφορά του Συμβουλίου τον περασμένο μήνα πέθαναν 53 εργαζόμενοι σε ατυχήματα που θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί. Οι 15 εξ αυτών ήταν από τον κατασκευαστικό τομέα. Στην αναφορά περιγράφεται πως οι τομείς όπου παρουσιάζονται τα υπόλοιπα θανατηφόρα ατυχήματα είναι των μεταλλείων, κλωστοϋφαντουργίας, μετάλλου και ενέργειας.

Μια ψυχή ακόμη πήρε η πνευμονοκονίαση

Στην αναφορά περιγράφεται πως αυξάνονται οι θάνατοι από επαγγελματικές ασθένειες, και ότι ο εργάτης αμμοβολής τζιν Αλή Ριζά Ελντεμίρ έχασε την ζωή του στις 12 Οκτωβρίου από πνευμονοκονίαση. Τονίζεται πως μαζί με τον θάνατο του Ελντεμίρ ο αριθμός των θυμάτων της αμμοβολής έφτασε τα 48, και αναφέρεται πως ¨η πνευμονοκονίαση δεν γιατρεύεται αλλά είναι μια αρρώστια που 100% μπορεί να αποτραπεί . Και αυτό μπορεί να γίνει με την επιβολή στάνταρ συνθηκών εργασίας και με τον εξανθρωπισμό τους. ¨.

…………….

Εφ. Ταράφ 8-11-2011