ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

100 χιλιάδες υπογραφές ενάντια στην παρουσία των τουρκικών βάσεων στο νότιο Κουρδιστάν

Ντούχοκ- 100 χιλιάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν στην καμπάνια που άρχισε στην Αυτόνομη Περιοχή του Κουρδιστάν (σημ. μεταφρ : βόρειο Ιράκ) με σύνθημα ¨όχι στις τουρκικές βάσεις¨. Αυτές οι βάσεις που είναι υπεύθυνες για τον θάνατο πολλών πολιτών, από τη δεκαετία του 1990 και μετά βρίσκονται εκεί χωρίς κανένα νομικό έρεισμα.

Η συλλογή υπογραφών που άρχισε από το περιοδικό Hawdem στις 19 Οκτωβρίου με σύνθημα ¨όχι στις τουρκικές βάσεις¨, πολύ σύντομα συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες υπογραφές. Ο Αρί Σεξανί-εργαζόμενος στο περιοδικό ανέφερε πως στόχος της καμπάνιας είναι η κατάργηση των τουρκικών βάσεων που βρίσκονται στην Αυτόνομη Περιοχή του Κουρδιστάν και η εκ μέρους τους εγκατάλειψη της περιοχής.

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Ο Σεξανί ανέφερε πως οι τουρκικές βάσεις δεν έχουν ¨καμμία θέση¨ στα εδάφη του ομόσπονδου Κουρδιστάν και ζήτησε αυτές οι βάσεις να αποσυρθούνε εντός των τουρκικών συνόρων. Ο Σεξανί ανέφερε τα εξής : ¨ Σχεδόν 20 χρόνια βρίσκονται στα εδάφη μας χωρίς κανένα νομικό έρεισμα. Για αυτό θέλουμε να υψώσουμε την φωνή μας απέναντι στην Τουρκία. Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα και να βγάλει την Τουρκία έξω από τα εδάφη μας. Στόχος μας είναι οι 1 εκ. υπογραφές. Αρχίσαμε την καμπάνια σε κάθε μέρος της Αυτόνομης Περιοχής του Κουρδιστάν. Μέχρι τώρα συγκεντρώσαμε 100 χιλιάδες υπογραφές. Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 38 ΑΤΟΜΑ

Ο Εχμέντ Μετζίντ Χερκί που μετέχει στην εκστρατεία ανέφερε πως λόγω βομβαρδισμού από τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα 38 άτομα από την οικογένεια του σκοτώθηκαν. Δηλώνει : ¨Εγώ ως πολίτης του Νότιου Κουρδιστάν δεν αποδέχομαι με κανένα τρόπο την παραμονή Τούρκων στρατιωτών στο έδαφος μας. Εμείς αυτό το απορρίπτουμε. Εγώ ως μέλος οικογένειας που είχε 38 μάρτυρες κατά την σφαγή του Ντόλα Κέντα είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον λαό μου. Πρέπει επειγόντως να εγκαταλείψουν τα εδάφη μας.¨

………………………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 16-11-2011

Σχόλιο : Δηλαδή η Τουρκία έχει παράνομη παρουσία του στρατού της στην Κύπρο, παράνομη παρουσία στο βόρειο Ιράκ και φολοξενεί και τους παραστρατιωτικούς της συριακής αντιπολίτευσης. Αυτό θα πει πολιτική μηδενικών προβλημάτων.