¨ΕΚΔΙΚΗΣΗ¨

Μια πόλη στο πόδι για αυτούς

Παρουσία χιλιάδων ατόμων έγινε στην Γιουξέκοβα η ταφή των ανταρτών Αϊνούρ Κιρμπάς και Ρεσάτ Ασλάν που έχασαν τη ζωή τους κατά τις επιχειρήσεις στην κοιλάδα Καζάν της περιοχής Τσουκούρτζα. Το φέρετρο της Κιρμπάς το έφεραν στους ώμους γυναίκες και του Ασλάν νέοι άντρες.

Εκατοντάδες οχήματα περίμεναν τις σωρούς στην γέφυρα Σακιτάν και μετά χιλιάδες άτομα που περίμεναν μπροστά στο ξενοδοχείο Όσλο, όλοι μαζί πήγαν προς το Κεντρικό Τζαμί στην συνοικία Κισλά. Εκεί μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών καθηκόντων, χιλιάδες άτομα μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Χακκάρι του κόμματος BDP Αντίλ Κουρτ, ο αντιπρόεδρος της Τ.Ο. Χακκάρι του ίδιου κόμματος Ορχάν Κοπαράν και δήμαρχοι από τις γύρω περιοχές έκαναν πορεία.

Στην πορεία μετείχαν όλοι από 7 έως 70 χρονών, τα καταστήματα δεν άνοιξαν, ενώ λίγο πριν φτάσει η πορεία με τις σωρούς στην πόλη ο έπαρχος Γιουξέκοβας συναντήθηκε με διοικούντες του BDP και είχε απειλήσει πως θα επέμβει για να μην ξεφύγει ο έλεγχος του πλήθους.

Μετά την νεκρώσιμη ακολουθία στο τζαμί δεκάδες χιλιάδες άτομα άνοιξαν αφίσες των 36 ανταρτών που σκοτώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το νεκροταφείο Ακαλίν.

……………….

500 μέτρα πριν το νεκροταφείο τα φέρετρα τυλίχθηκαν με σημαίες του ΠΚΚ και μεταφέρθηκαν πλέον στους ώμους, Του Ρεσάτ Ασλάν από μεταφέρθηκε από νέους και της Αϊνούρ Κιρμπάς από γυναίκες.

…………………

Όταν έφτασαν στο νεκροταφείο, νέοι από τον πάνω λόφο άνοιξαν πανό που έγραφε ¨Εκδίκηση¨.

…………….

 

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 7-11-2011