¨ΣΤΡΑΤΕ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ¨

 Μήνυση για το ¨Στρατέ του ιμάμη εξαφανίσου από το πανεπιστήμιο¨

 Περιπετειώδης υπήρξε ο εορτασμός της 1ης Μαΐου στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Αβτζιλάρ, και οι φοιτητές οπαδοί του ΑΚΠ έκαναν προβοκάτσιες. Και ενώ εμποδίστηκε ο φοιτητικός εορτασμός της 1ης Μαΐου, μήνες αργότερα έγιναν μηνύσεις σε 23 φοιτητές για τα συνθήματα ¨Στρατέ του ιμάμη εξαφανίσου από το πανεπιστήμιο¨ και ¨ΑΚΠ εξαφανίσου, το πανεπιστήμιο είναι δικό μας¨ που είχαν φωνάξει τότε.

 Φοιτητές που θέλησαν να γιορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά είχαν εμποδιστεί από την διοίκηση του πανεπιστημίου. Η διοίκηση που δεν είχε επιτρέψει αυτές τις προσπάθειες είχε δώσει όμως άδεια μόνο σε ομάδα οπαδών του ΑΚΠ , οι οποίοι όλο κι όλο ήταν 10-15 άτομα και μάλιστα μαζί και με τους εκτός πανεπιστημίου ελθόντες.

Η ομάδα αυτή μοίραζε τριαντάφυλλα και μέσα σε σακούλα το βιβλίο ¨Πως πρέπει να είναι η νεολαία στο Ισλάμ ;¨. Υπήρξε ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και ακούστηκαν τα συνθήματα ¨Στρατέ του ιμάμη εξαφανίσου από το πανεπιστήμιο¨ και ¨ΑΚΠ εξαφανίσου, το πανεπιστήμιο είναι δικό μας¨

Μήνες μετά το γεγονός έγινε μήνυση σε βάρος των φοιτητών για αυτά τα συνθήματα. Η μήνυση υποβλήθηκε για επέμβαση σε σταντ που είχε άδεια και για τα συνθήματα που ακούστηκαν. Οι φοιτητές αντέδρασαν στην απόφαση, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία είχαν δώσει νωρίτερα καταθέσεις στην εισαγγελία, ορίστηκε για τις 10-2-2012.

Σχόλιο : ¨Στρατός του ιμάμη¨ είναι ο τίτλος του βιβλίου που επρόκειτο να βγάλει ο φυλακισμένος δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ. Οι φοιτητές στο σύνθημα προφανώς εννοούσαν το κόμμα ΑΚΠ του Ερντογάν. Είναι πάντως ενδεικτικό ότι ακόμα και για αυτά τα (σιγά τα αυγά…) συνθήματα ασκήθηκε δίωξη.

 Εφ. Μπιργκιούν 25-11-2011