ΜΗΝΥΜΑ ΓΚΙΟΥΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Σκληρό μήνυμα από τον Γκιούλ προς την Συρία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ σχολιάζοντας τις επιθέσεις στην τουρκική πρεσβεία της Συρίας είπε πως ¨Εάν επαναληφθούνε οι αντίδραση μας θα είναι πολύ διαφορετική¨.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ ανέφερε πως είναι αδύνατο να γίνουν αποδεκτές οι επιθέσεις ενάντια στην τουρκική παρουσία στην Συρία και πρόσθεσε πως ¨Αυτές τις έχουμε καταγγείλει σφόδρα. Εάν δεν ληφθούνε τα απαραίτητα μέτρα και επαναληφθούνε, τότε η αντίδραση μας θα είναι πολύ διαφορετική.¨

………………

¨Η Συρία πρέπει να είναι ισχυρή. Η Τουρκία τα έκανε αυτά για να είναι ευτυχισμένος ο λαός της Συρίας  και για να δείξουμε το ειλικρινές της φιλίας μας προς την Συρία. Και παρά τις όποιες εξωτερικές πιέσεις προσέγγισε την Συρία. Η προσέγγιση αυτή στόχευε στην διασφάλιση προόδου και στην δημοκρατική αλλαγή. Είναι κρίμα αλλά η κυβέρνηση της Συρίας αντί να κάνει ριζικά βήματα και αλλαγές στην κατεύθυνση των προσδοκιών του λαού, προτίμησε να αυξήσει την καταπίεση και την βία.

Τίποτε από όσα γίνονται σήμερα δεν είναι έκπληξη. Διότι και εσείς παρακολουθήσατε, ενώ εμείς είχαμε πει ξεκάθαρα το τι θα γίνει και μέχρι που θα φτάσουν τα πράματα και είχαμε υπενθυμίσει πως πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα. Σήμερα η Συρία δυστυχώς βρίσκεται σε αδιέξοδο. Είναι ολοφάνερο πως η Τουρκία στηρίζει –και αυτό το ξέρετε- την τελευταία απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου.

Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε τις επιθέσεις στην Συρία σε πολίτες μας, στον πρέσβη μας, στους διπλωμάτες μας και στην διπλωματική μας αποστολή. Αυτές τις έχουμε καταγγείλει σφόδρα. Εάν δεν ληφθούνε τα απαραίτητα μέτρα και επαναληφθούνε, τότε η αντίδραση μας θα είναι πολύ διαφορετική.

Εφ. Ακσάμ 15-11-2011