Η ΓΚΕΣΤΑΠΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πάνω από 100 συλλήψεις, οι 70 εκ των οποίων δικηγόροι

Μετά από την στοχοποίηση των δικηγόρων του Οτζαλάν από τις εφημερίδες του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της αντιπολίτευσης, συνελήφθησαν σε εφόδους που έγιναν σε 16 νομούς πάνω από 100 άτομα εκ των οποίων 70 ήταν δικηγόροι και ένας δημοσιογράφος.

Ανακοινώθηκε πως κατά την έφοδο που έγινε από την εισαγγελία ειδικής δικαιοδοσίας Κωνσταντινούπολης στα πλαίσια της επιχείρησης με τον τίτλο ¨Επιχείρηση KCK¨ ο αριθμός των συλληφθέντων δικηγόρων έφτασε τους 47. Ο δικηγόρος Οζτζάν Κιλίτς του δικηγορικού γραφείου Αιώνας ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους. Ο Κιλίτς ανέφερε πως όσοι συνελήφθησαν στους 16 νομούς θα μεταφερθούνε στην Κωνσταντινούπολη.

Και ενώ ο Κιλίτς μιλούσε για πάνω από 80 συλλήψεις, οι ειδήσεις για συλλήψεις στο Κοτζάελι και σε άλλες πόλεις δείχνουν πως το νούμερο υπερβαίνει τα 100. Μόνο οι συλλήψεις που έγιναν σε Κωνσταντινούπολη, Ντιγιαρμπακίρ και Κοτζάελι έφτασαν τις 102.

Ο Κιλίτς ανέφερε πως σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι του που συνελήφθησαν υπήρξαν συνήγοροι του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.Ο Κιλίτς ανέφερε πως καθώς υπάρχει απόφαση για απόρρητο στην υπόθεση αυτή, κατά τις πρώτες 24 ώρες δεν δίνεται ούτε στους δικηγόρους καμιά ενημέρωση σχετικά με το ποια είναι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι συλληφθέντες.

………………..

Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η αστυνομική επιχείρηση αυτή έγινε μετά από την στοχοποίηση του δικηγορικού γραφείου Αιώνας. Ο Ερντογάν τον προηγούμενο μήνα είχε δηλώσει : Υπάρχει ένα μέρος ονόματι Δικηγορικό Γραφείο Αιώνας. Οι δικηγόροι του Ίμραλι υπάγονται σε αυτό το γραφείο. Συνεχώς αλλάζουν δικηγόρους. Στο Ίμραλι δεν πάει ένας δικηγόρος. Οι δικηγόροι που πάνε στο Ίμραλι κατά κάποιο τρόπο φέρνουν σε επαφή το Ίμραλι με το βουνό Καντίλι. Τον τελευταίο καιρό δεν γίνονται αυτές οι επαφές. Αυτός είναι ο λόγος που για μερικούς μήνες διακόπηκε η επικοινωνία¨.

……………….

Η Τουρκία κατά την διακυβέρνηση του ΑΚΠ έχει γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπό την παρούσα κατάσταση η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη φυλακή για υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόρους, φοιτητές, δασκάλους, συνδικαλιστές, αιρετούς, παιδιά και δημοσιογράφους.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται στην φυλακή πάνω από 20 δάσκαλοι, 40 συνδικαλιστές, 70 περίπου δημοσιογράφοι, 500 φοιτητές, 18 δήμαρχοι, 8 τέως βουλευτές και εκατοντάδες παιδιά.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 22-11-2011


 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone