ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΥΦΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Οι Ελληνίδες έρχονται και ψάχνουν να νοικιάσουν νυφικό στην Τουρκία

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – Νέα κορίτσια από την Ελλάδα που λόγω της οικονομικής κρίσης έρχονται να πάρουν νυφικό από την Αδριανούπολη, γυρνάνε με άδεια χέρια όταν ζητάνε να νοικιάσουν νυφικό.

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τουρκικά νυφικά των νέων κοριτσιών που ετοιμάζονται να παντρευτούνε στην Ελλάδα. Παλιότερα αγόραζαν τα νυφικά τους, άλλα λόγω της οικονομικής κρίσης τα όνειρα τους κολλάνε και ζητάνε πλέον να τα νοικιάσουν.

Ο Αχμέτ Μουρανλί ιδιοκτήτης μαγαζιού με σχετικά είδη, στην δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του ΑΑ, είπε πως συνεχίζεται το ενδιαφέρον των νέων κοριτσιών από την Ελλάδα για τα τουρκικά νυφικά, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αντί να τα αγοράσουν, ζητάνε πλέον να τα νοικιάσουν.

Ο Μουρανλί λέει πως καθώς δεν νοικιάζει τα νυφικά του οι περισσότερες γυρνάνε με άδεια χέρια στην πατρίδα τους, και πρόσθεσε : ¨Όπως τα δικά μας κορίτσια την παραμονή του γάμου ετοιμάζονται, το ίδιο έκαναν και οι Ελληνίδες κοπέλες πριν την κρίση. Ερχόταν για τα ψώνια του γάμου στην Αδριανούπολη. Η νύφη ψώνιζε οπωσδήποτε από εδώ το νυφικό της. Μάλιστα υπήρξαν και κάποιοι που παντρεύτηκαν και εδώ. Και δεν έκαναν ποτέ παζάρια. Όποια και αν ήταν η τιμή του έδιναν τα χρήματα και έφευγαν ευχαριστημένες από το μαγαζί. Μετά την κρίση στην Ελλάδα τα κορίτσια δεν μπορούνε να αγοράσουν νυφικό. Γενικά αυτές που έρχονται θέλουν να νοικιάσουν νυφικό. Καθώς όμως εμείς δεν νοικιάζουμε νυφικά οι περισσότερες αφού κοιτάξουν φεύγουν από το μαγαζί. Εμείς εδώ και 20 χρόνια αυτή τη δουλειά κάνουμε. Ποτέ δεν νοικιάσαμε νυφικό. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε ώστε να τις βοηθήσουμε. Αυτή η κρίση μας επηρεάζει και εμάς. Εύχομαι το συντομότερο να ξεπεραστεί. Ελπίζω πως όλα θα γίνουν όπως παλιά¨.

…………….

Εφ. Νέτγκαζέτε 26-11-2011

 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone