Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Ποιος παρακολουθεί τους βουλευτές ;

Ο βουλευτής Άγκυρας του CHP Λεβέντ Γκιόκ δήλωσε πως οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνε οι βουλευτές στην Τουρκική βουλή παρακολουθούνται από ένας υπάλληλο της Διεύθυνσης Πληροφορικής και αναρωτήθηκε ¨Ποιος είναι αυτός ο υπάλληλος της Διεύθυνσης ;Ποια είναι η εγγύηση πως δεν θα πάρει τα δεδομένα και δεν θα τα πάει κάπου ;¨.

Ο βουλευτής Άγκυρας του CHP Γκιόκ έδωσε συνέντευξη τύπου σχετικά με το σύστημα ασφάλειας διαδικτύου της βουλής. Ο Γκιόκ ανέφερε πως στην επερώτηση που κατέθεσε στην βουλή σχετικά με την παρακολούθηση των λειτουργιών στο διαδίκτυο του ήρθε μια απάντηση που έχει την μορφή ομολογίας. Ο Γκιόκ ανέγνωσε την απάντηση στην οποία αναφέρεται πως ¨όλες οι εγγραφές διατηρούνται μέσα στην συσκευή τείχους προστασίας Fortinet-Forti που διασφαλίζει την ασφάλεια στην πρόσβαση της Τουρκικής Βουλής. Σε αυτές τις εγγραφές πρόσβαση έχει μόνο ο εργαζόμενος σε αυτήν τη συσκευή¨ και αναρωτήθηκε λέγοντας ¨¨Ποιος είναι αυτός ο υπάλληλος της Διεύθυνσης ;Ποια είναι η εγγύηση πως δεν θα πάρει τα δεδομένα και δεν θα τα πάει κάπου ;¨.

Ο Γκιοκ διαβάζοντας από την ίδια απάντηση σημείο που λέει πως ¨ Έχει αρχίσει διαδικασία αγοράς λογισμικού ώστε τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές να μπορούνε να κινούνται και εκτός του συστήματος αυτού, αποκτώντας έτσι ξεχωριστά δικαιώματα και ελευθερίες¨ ανέφερε πως ¨εάν το διαβάσουμε ανάποδα αυτό αποτελεί ομολογία πως οι βουλευτές τώρα δεν είναι ελεύθεροι¨

Ο Γκιόκ έκανε έκκληση στους βουλευτές μέχρι να αλλάξει αυτό το σύστημα να μην χρησιμοποιούνε υπολογιστές, και δήλωσε : ¨Σταματήστε αμέσως αυτήν τη πρακτική¨.

Εφ. Μπιργκιούν 3-11-2011