ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η είσοδος σε αυτό το δρόμο μόνο με ¨ειδική ταυτότητα¨

Οι κάτοικοι της οδού Τσέστεπε στο Έρεγλι του Ζόγκουλντακ πηγαίνουν στα σπίτια τους με ειδική κάρτα καθώς η περιοχή περιλαμβάνεται στην Περιφερειακή Διοίκηση Μαύρης Θάλασσας. ¨Όταν έρχονται μουσαφίρηδες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν το φυλάκιο.

Οι 50 περίπου κάτοικοι που τα σπίτια τους είναι σε αυτή την οδό της πόλης Έρεγλι του Ζόγκουλντακ είναι μέσα στην περιοχή της Περιφερειακής Διοίκησης Μαύρης Θάλασσας, πηγαίνουν στα σπίτια τους δείχνοντας στους σκοπούς την ειδική τους κάρτα εισόδου.

Οι κάτοικοι του οδού αυτής που εντάχθηκε στην στρατιωτική ζώνη όταν το 1948 εγκαταστάθηκε στην περιοχή η Περιφερειακή Διοίκηση Μαύρης Θάλασσας, εισέρχονται με κάρτα που ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Οι κάτοικοι αυτής της οδού με τα 12 σπίτια ενημερώνουν το φυλάκιο για τα άτομα που θα καλέσουν. Οι φρουροί στο φυλάκιο επιτρέπουν την είσοδο σε επισκέπτες παίρνοντας πρώτα την ταυτότητα τους και αν υπάρχει αυτοκίνητο και την άδεια κυκλοφορίας του. Είσοδος-έξοδος υπάρχει μόνο από την μεριά που είναι το φυλάκιο.

Ο 50χρονος Φικρέτ Μπιτσέρ που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο σοκάκι Τσέστεπε λέει πως οι 50 περίπου κάτοικοι του δρόμου ζούνε μέσα σε ασφάλεια στα σπίτια τους και πως ποτέ δεν είχαν κανένα άσχημο περιστατικό.

Ο Μπιτσέρ λέει πως λόγω του ελέγχου στο φυλάκιο μερικές φορές υπήρξαν δυσκολίες με τους μουσαφίρηδες αλλά δηλώνει πως ¨ Όσο και αν μας περιορίζει λίγο την ζωή μας πλέον το συνηθίσαμε. Στις έκτακτες καταστάσεις πάντα την πρώτη βοήθεια την έχουμε από τον στρατό. Τις προάλλες στην πυρκαγιά που υπήρξε πρώτα ο στρατός επενέβη. Υπό αυτή την έννοια έχουμε πλεονέκτημα. Στον δρόμο μας δεν είχαμε ποτέ ούτε καβγά, ούτε κλεψιά, ούτε κάποιο άλλο αδίκημα. Καθώς όμως δεν δίνονται άδειες για νέα κτίσματα στον δρόμο, οι νέοι που παντρεύονται προτιμούνε να μεταφερθούν αλλού.

Εφ. Μιλλιέτ 13-11-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone