Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι μισθοί των δασκάλων που απελευθέρωσε το HPG κόπηκαν

Για μια ακόμη φορά φάνηκε πόσο υπολογίζει το κράτος τους δασκάλους που πληρώνει. Το κράτος του οποίου ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ομέρ Ντιντσέρ είχε δηλώσει για τους απαχθέντες από το ΗPG δασκάλους πως ¨Οι δάσκαλοι μας είναι σταθεροί και μια χαρά¨, για τις μέρες που είχαν απαχθεί έκοψε τον μισθό και την ασφάλεια των εν λόγω δασκάλων.

Ενώ λοιπόν το κράτος για τους αιχμαλωτισθέντες από τα χωριά Μπιρλίκ, Τζαβοντούρ και Ντολουνάι στρατιώτες και υποψήφιο έπαρχο όχι μόνο δεν κάνει καμμιά προσπάθεια αλλά αυξάνει και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, έκοψε τον μισθό και την ασφάλεια των εν λόγω δασκάλων για τις μέρες που ήταν αιχμάλωτοι.

Οι απελευθερωθέντες δάσκαλοι πρώτα έμαθαν πως για τις μέρες που ήταν κρατούμενοι κόπηκε η ασφάλεια τους. Και μη μπορώντας να ξεπεράσουν αυτό το σοκ, έζησαν και δεύτερο όταν στις 5 Νοεμβρίου πήγαν στην τράπεζα να τραβήξουν το μισθό τους. Είδαν λοιπόν πως ο μισθός τους ήταν κατά 210 λίρες λιγότερο και έμαθαν πως αυτό κόπηκε για τις μέρες που ήταν αιχμάλωτοι.

¨Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΤΙΝΤΖΕΡ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟΣ¨

Οι δάσκαλοι Τεκίν Τσακίρ,…….. μίλησαν στο Φιράτ. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για αυτό που τους εφαρμόστηκε και είπαν πως καθώς ήταν ωρομίσθιοι η στάση αυτή του κράτους τους έσκαψε το λάκκο από κάθε μεριά και πρόσθεσαν πως ¨παρά το ότι ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ομέρ Ντιντσέρ δήλωσε πως «Οι δάσκαλοι μας είναι σταθεροί» ο ίδιος δεν στάθηκε σταθερός¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 17-11-2011