ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ

Ο πατέρας του Χαγιάλ : Ένας ταγματάρχης πληροφοριών μετά το γεγονός με πήρε για να με συγχαρεί λόγω του γιού μου

Ο πατέρας του Γιασίν Χαγιάλ που στην δίκη για την δολοφονία του Χραντ Ντινκ κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, προέβη σε εντυπωσιακές δηλώσεις. Ο Μπαχατίν Χαγιάλ χωρις να αναφέρει όνομα δήλωσε πως μετά την δολοφονία του Ντινκ του πήρε τηλέφωνο ένας ταγματάρχης πληροφοριών που υπηρετεί στο Μάρντιν και τον συνεχάρη….

…………………..

Μάλιστα είπε πως όταν κατέθετε ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής Τραπεζούντας Γιαχγιά Οζτούρκ του είπε πως ¨Εμείς δουλεύουμε για το έθνος μας και το κράτος μας. Και ο Γιασίν είναι ένας από αυτούς. Είναι από αυτούς που εργάστηκαν για το κράτος. Ο Γιασίν πολύ σύντομα θα αποφυλακιστεί. Το κράτος έχει ανάγκη από άτομα σαν τον Γιασίν¨.

Εφ. Ζαμάν 15-11-2011

 

Σχόλιο : Για όποιον δεν θυμάται πρόκειται για το περιστατικό της δολοφονίας του Αρμένιου εκδότη της εφημερίδας  ‘Αγος  Χράντ Ντινκ. Μέρα μεσημέρι μπροστά στο γραφείο του τον σκότωσε ένας ¨χρήσιμος ηλίθιος¨ για να αποκαλυφθεί αργότερα πως αρκετές υπηρεσίες ασφαλείας ξέρανε πως ο Ντινκ θα δολοφονηθεί και κάθε άλλο παρά το εμπόδισαν. Παντως με την πορεία της δίκης φαίνεται πως θα καταδικαστούνε μόνο 5-6 φανατικοί που ενεπλάκησαν άμεσα, και όχι οι ένστολοι διαφόρων υπηρεσιών που κινούσαν τα νήματα. Μάλιστα παρά το ότι το δικαστήριο ζήτησε πολλές φορές από την Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών στοιχεία για τις συνομιλίες που έγιναν στον χωρό του εγκλήματος την μέρα της δολοφονίας, αυτά δεν βρέθηκαν….