ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ

Η ¨σφαγή του Ντέρσιμ¨ χτύπησε το κόμμα CHP

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP σφραγίστηκε από την ¨λογομαχία Ατατούρκ¨. Οι δηλώσεις του βουλευτή Τούντζελι του κόμματος CHP Χουσείν Αϊγκούν σε εφημερίδα με τις οποίες έδειξε ως υπεύθυνο για την σφαγή στο Ντέρσιμ το κόμμα CHP λέγοντας μάλιστα πως και ο Ατατούρκ ήταν ενήμερος για αυτό, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις κάποιων βουλευτών.

Με βάση τις πληροφορίες κάποιοι βουλευτές εξέφρασαν την αντίδραση τους λέγοντας πως ¨Για όσους δεν είναι CHP και δεν ενστερνίζονται τις αρχές του κόμματος η πόρτα είναι ανοιχτή. Να εφαρμοστούνε οι κανόνες του καταστατικού.¨

Επίσης ρώτησαν αν οι παραπάνω δηλώσεις εγκρίθηκαν ή όχι από το αρχηγείο του κόμματος.

Εάν μέχρι αύριο δεν υπάρξει κάποια ανακοίνωση από τα κεντρικά του κόμματος ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τους Ισά Γκοκ, Χαλούκ Κοτς και Νουρ Σερτέρ θα παραθέσουν συνέντευξη τύπου όπου ενώπιον των καμερών θα εκφράσουν την αντίδραση τους.

Ο Χουσεΐν Αϊγκούν στην αίθουσα υπερασπίστηκε τον εαυτό του.

Ο Αϊγκούν είπε πως ¨Δεν υπήρξα ασεβής απέναντι στο CHP και στον Ατατούρκ¨, ενώ μιλώντας στο CNN TÜRK είπε πως ¨Ο εθνικιστικός κλάδος έχει άλλο ντέρτι. Δεν θέλουν την ανανέωση του κόμματος¨.

Σχόλιο : Ο άνθρωπος είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ο Κεμάλ ήξερε για την σφαγή στο Ντέρσιμ, Λες και υπήρχε περίπτωση ο απόλυτος δικτάτορας να μην το ήξερε και να έγινε εν αγνοία του….

CNNTURK 15-11-2011