ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΗΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση στα ερείπια του ξενοδοχείου που κατέρρευσε

Ένταση υπήρξε ανάμεσα σε μια ομάδα πολιτών και αστυνομικούς κοντά στα ερείπια του ξενοδοχείου Μπαιράμ που κατέρρευσε. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα.

ΒΑΝ- Μετά τον σεισμό μεγέθους 5,6 ρίχτερ που έγινε χτες στις 21.23 και κατέρρευσε το ξενοδοχείο Μπαϊράμ συνεχίζονται αδιάκοπα οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης με συμμετοχή ομάδων από διάφορους νομούς.

Στα χαλάσματα του ξενοδοχείου προσήλθαν γύρω στις 11.00 για να ελέγξουν τις εργασίες οι υπουργοί Προεδρίας και αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι, υγείας Ρετζέπ Ακντάγ, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ μαζί με τον νομάρχη Βαν Μουνίρ Καράογλου. Εκείνη την ώρα περίπου 300 άτομα που παρατηρούσαν τις προσπάθειες διάσωσης άρχισαν να φωνάζουν ¨νομάρχη παραιτήσου¨. Μετά από αυτό οι υπουργοί Ακντάγ και Γιλντίζ πήγαν κοντά στους σεισμοπαθείς και θέλησαν να συνομιλήσουν μαζί τους. Το οργισμένο πλήθος έλεγε πως ¨Ο νομάρχης Καράογλου μας είπε πως «Τελείωσε ο σεισμός, αν δεν κατέρρευσαν τα σπίτια σας μπορείτε να εισέλθετε» και έτσι κάποιοι έχασαν τη ζωή τους¨. Και ενώ διαρκούσαν οι αντιδράσεις ενάντια στον νομάρχη, ο υπουργός Αταλάι είπε ¨Μια στιγμή, ακούστε με¨. Καθώς όμως οι αντιδράσει συνεχιζόταν οι υπουργοί αποχώρησαν.

Μετά την αποχώρηση των υπουργών η αστυνομία τους είπε να διαλυθούνε. Δεν διαλύθηκαν και άρχισαν να λογομαχούνε με την αστυνομία. Σύντομα άρχισε καβγάς και η αστυνομία επενέβη. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού σε όσους αντιστέκονταν . Αυτό όμως με τον άνεμο επηρέασε και τις ομάδες διάσωσης που εργάζονταν στα χαλάσματα.

…………………

Εφ. Ραντικάλ 10-11-2011

Το βίντεο : http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1069111&Date=10.11.2011&CategoryID=77