¨Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ¨

¨Η αστυνομία μου έσπασε την μύτη¨

Η φοιτήτρια Μπερνά Γιλμάζ η οποία κατά το συνέδριο ¨Άνοιγμα στους Ρωμά¨ και παρουσία του πρωθυπουργού Ερντογάν είχε ανοίξει πανό που έγραφε ¨Ζητάμε δωρεάν παιδεία¨, προφυλακίστηκε για 18 μήνες κατηγορούμενη ως μέλος οργάνωσης και απελευθερώθηκε τον περασμένο μήνα, στις 17 Νοεμβρίου συνελήφθη κατά την διάρκεια μιας διαδήλωσης στο Χάλκαλι.

Η Μπερνά Γιλμάζ λέει πως στο αστυνομικό τμήμα όπου την μετέφεραν την έδειραν και δήλωσε : ¨ Ένας αστυνομικός με χτύπησε στο πρόσωπο με την ανάποδη του χεριού του. Μάλιστα μου είπαν «Μόλις βγήκε και δεν κάθεσαι ήρεμα. Αν κάνεις έτσι θα δεις πολύ περισσότερη φυλακή». Η μύτη μου έχει κάταγμα, στο πρόσωπο, στα δόντια και στους ώμους έχω μώλωπες.¨

Η Γιλμάζ μιλώντας στην εφημερίδα Μιλλιέτ περιέγραψε πως ως διαμαρτυρία για τα σχέδια για πυραυλική ασπίδα στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας, άρχισαν μια καμπάνια ως Dev-Genç με τον τίτλο ¨Δεν θέλουμε πυραυλική ασπίδα αλλά δημοκρατικό λύκειο¨. Η Γιλμάζ ανέφερε πως ¨Ο εισαγγελέας είδε τα χάλια στο πρόσωπο μου αλλά δεν είπε να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Όταν βγήκα από το δικαστήριο πήγα μόνη μου στο νοσοκομείο και πήρα ιατρική βεβαίωση. .Θα υποβάλλουμε μήνυση και στον αστυνομικό και στον εισαγγελέα.

Εφ. Μιλλιέτ 22-11-2011


Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone