ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ευτυχώς που έφυγαν

Τα νούμερα είναι πολύ ενδιαφέροντα. 5.200 άτομα έφυγαν προς τη νότια Κύπρο λόγω χρεών. Μάλιστα υπάρχουν και άλλοι που έχουν φύγει προς την Αγγλία και άλλες χώρες.

Και όσο διαρκούνε οι δίκες θα συνεχίσουν και οι διαφυγές. Από την μια μεριά λέω πως καλά έκαναν που έφυγαν. Εάν δεν είχαν φύγει, θα δικαζόταν και θα έπρεπε να κάνουμε ακόμη 10 φυλακές.

Σαν ανέκδοτο δεν είναι ; Κι όμως δεν είναι ανέκδοτο. Είναι μια από τις πιο πικρές αλήθειες που βιώνουμε. Πως φτάσαμε σε αυτή τη κατάσταση ; Κοιτάξτε αλήθεια λέω, ο διάβολος βάζει στο μυαλό του ανθρώπου ακόμη και τα πιο απίθανα ερωτήματα.

Δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ ¨Άραγε επίτηδες εφάρμοσαν αυτό το σύστημα ;¨

Όλοι όσοι έφυγαν ήταν επιχειρηματίες και έμποροι της πατρίδας μου. Αυτοί έφυγαν και την θέση τους πήραν άλλοι. Μήπως εσκεμμένα στήθηκε αυτή παγίδα ώστε αυτό το κενό που δημιουργείται να καλυφθεί από άλλους που θα έρθουν ;

Δεν μπορεί να γίνει ;

Μάρτυς μου ο Θεός, από αυτούς να περιμένεις τα πάντα. Πέρα από αστεία, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό και με δικαιώνουν.

……………..

Σχόλιο : Αυτό που υπονοεί ο αρθρογράφος είναι πως οι τουρκικές τράπεζες με τους εξαντλητικούς τόκους τους εξουθένωσαν τους Τουρκοκύπριους επιχειρηματίες που φεύγουν όπου φύγει-φύγει.  Και την θέση τους παίρνουν οι εκ Τουρκίας προερχόμενοι…. Έτσι γίνεται στην πράξη η ομογενοποίηση…

 

 

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 26-11-2011