ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ….

Ακόμη και από την σιλουέτα του ανησυχούν

To υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε εμπειρογνώμονα για την σιλουέτα του Ατατούρκ

Το υπουργείο ζήτησε αναφορά από εμπειρογνώμονα αν η σιλουέτα αυτή μοιάζει ή όχι με τον Αρχηγό Ατατούρκ.

Ανάμεσα στο διάστημα 15 Ιουνίου και 15 Ιουλίου πολλοί ντόπιοι και ξένοι άνθρωποι συρρέουν στο χωριό Γιουκαριγκιουντές της πόλης Νταμάλ του νομού Αρνταχάν,για να δούνε να σχηματίζεται στο βουνό Καραντάγ η σιλουέτα του Ατατούρκ

Κατά τις μέρες εκείνες οργανώνεται και το 4ημερο ¨Φεστιβάλ Νταμάλ υπό την σκιά του Ατατούρκ¨ για το οποίο δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και οι πολιτικοί. Πριν από έναν χρόνο άρχισε την λειτουργία του και ο σύλλογος ¨Αναγνώρισης και Επιβίωσης της Σιλουέτας του Ατατούρκ¨ που ιδρύθηκε από ομάδα ατόμων μεταξύ των οποίων βουλευτές και ο δήμαρχος του Νταμάλ Γκιουλτζεμάλ Φιντάν και έχει ως στόχο να προωθήσει ακόμη περισσότερο την θέαση αυτού του φυσικού συμβάντος.

Αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάνθηκε έναντι αυτού του αιτήματος πως ¨Δεν ξέρουμε αν εκείνη η σιλουέτα είναι ή όχι ο Ατατούρκ¨ και ζήτησε αναφορά από εμπειρογνώμονα.

Οι βουλευτές ανέφεραν πως μετά από αυτό συναντήθηκαν προσωπικά με τον υπουργό Εσωτερικών Ιντρίς Ναίμ Σαχίν, αλλά δεν απέσπασαν κάποιο αποτέλεσμα.

Ιστοσελίδα Askehaber 16-11-2011