ΑΓΑΛΜΑ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ;

Η Θεσσαλονίκη θα οργανώσει ξενάγηση Οθωμανικής κληρονομιάς

Η Ελλάδα που για να σωθεί από την οικονομική κρίση αγκάλιασε με τέσσερα χέρια τον τουρισμό, κινητοποιήθηκε για να τραβήξει περισσότερους Τούρκους τουρίστες. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, σε συνεργασία με άλλους δήμους θα ανακαινίσει Οθωμανικά τζαμιά και κτίρια και θα οργανώσει ξενάγηση Οθωμανικής κληρονομιάς.

Οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια ελπίδα για την βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα. Ο διπλασιασμός σε σχέση με πέρσι των Τούρκων τουριστών στην Θεσσαλονίκη, που έφτασαν τους 150.000, από την μι αποδίδει στην πόλη την ταυτότητα ¨τουριστικής πόλης¨ και από την άλλη κινητοποίησε τις τοπικές αρχές. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη την φιλοσοφία μιας ¨τουριστικής πόλης¨ και δήλωσε : ¨Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μας ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την Οθωμανική κληρονομιά.¨

Στα πλαίσια του σχεδίου ¨Ottoman Heritage Tour¨ του Μπουτάρη, μέχρι τον επόμενο Απρίλιο καταρχάς θα ανοίξει για επισκέψεις το μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενο ως πολιτιστικό κέντρο -κτίσμα της εποχής των Οθωμανών- το Γενί τζαμί. Μαζί με αυτό θα τοποθετηθεί και στην γνωστή πλατεία Αριστοτέλους και ένα άγαλμα του Ατατούρκ.

…………………….

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12-11-2011 αναδημοσίευση από   http://www.turizmhabercisi.com

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone