ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Ο ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΕΤΥΧΕ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ

Μετά τον Τσε ο Ατατούρκ

Η Ναγκεχάν Αλτσί μετά τον Τσε Γκεβάρα έθεσε στο στόχαστρο τον Ατατούρκ. : ¨Ο Ατατούρκ κέρδισε τον πόλεμο και πέτυχε, αλλά ήταν ένα δικτάτορας.¨

Η εκπομπή ¨Από τέσσερεις πλευρές¨ του CNN TÜRK σφραγίστηκε από τα λόγια της Ναγκεχάν Αλτσί σχετικά με τον Ατατούρκ. Η Αλτσί δήλωσε πως ¨Ο Ατατούρκ κέρδισε τον πόλεμο και πέτυχε, αλλά ήταν ένα δικτάτορας¨. Τα λόγια αυτά που προκάλεσαν μεγάλη αντίδραση από τους θεατές, απορρίφθηκαν και από τους Αλτάν Οϊμέν και Ενβέρ Αϊσεβέρ. Μετά την ζωντανή λογομαχία η Νατζεχάν Αλτσί έκλεισε το θέμα λέγοντας ¨Η κριτική στον Ατατούρκ θεωρείται αδίκημα, συνεχίζουμε την Πέμπτη αυτήν τη συζήτηση¨. Μετά από αυτά τα λόγια της Αλτσί ξέσπασε ντόρος στα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης. Μεγάλη αντίδραση προκάλεσε το γεγονός ότι χαρακτήρισε τον Ατατούρκ ως δικτάτορα.

Η Νατζεχάν Αλτσί-αρθρογράφος της Ακσάμ μιλώντας για τον Τσε Γκεβάρα σε εκπομπή του CNN Türk είχε χρησιμοποιήσει την φράση ¨Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας βάρβαρος, ένας ανθρωποφάγος. Χιλιάδες ανθρώπους τους δίκασε και τους σκότωσε¨.

Βροχή οι αντιδράσεις στο twitter….

………………

Εφ. Ραντικάλ 3-11-2011