¨ΛΟΧΙΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΕ ΕΡΣΙΝ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ ΑΛΛΟ…¨

Ισχυρισμοί για βασανιστήρια στον στρατό

Ο 20 ετών στρατιώτης Εμράχ Μπαστά λέγεται πως ενώ υπηρετούσε την θητεία του στην Σμύρνη αφέθηκε νηστικός και βασανίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχική του ισορροπία. Ο Εμράχ Μπαστά μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο GATA στην Άγκυρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ο κάτοικος της περιοχής Ουμρανίγιε Εμρά Μπαστά πριν από λίγους μήνες κατατάχτηκε στην μονάδα του στην Σμύρνη. Με βάση την είδηση της εφημερίδας Βατάν ο Μπαστά ενώ εκπαιδευόταν στις ειδικές δυνάμεις έβγαλε δόντι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έδωσαν χαρτί και του είπαν να ξεκουραστεί. Καθώς δεν μπορούσε να μετάσχει στην εκπαίδευση των άλλων, οι αξιωματικού του έδωσαν το καθήκον να καθαρίζει τον περιβάλλοντα χώρο. Ο Μπαστά όταν πήγε στην μονάδα για να πάρει ειδικότητα, δεν μπόρεσε ούτε εκεί να εκπαιδευτεί καθώς είχε ένα πρόβλημα στο πόδι. Όταν την ώρα που εκπαιδευόταν οι φίλοι του, ένας λοχίας τον βρήκε να κοιμάται, για να τον τιμωρήσει τον κλείδωσε στην τουαλέτα. Αναφέρεται πως επί τρεις μέρες αξιωματικοί της μονάδας τον έδερναν με ξύλα και τον άφησαν πεινασμένο.

Λόγω της κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων απώλεσε την ψυχική του ισορροπία και μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Σμύρνης. Η οικογένεια του μαθαίνοντας για την κατάσταση του θέλησαν να τον μεταφέρουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Καθώς όμως ο γιός τους είναι στρατιώτης το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ο Εμρά μεταφέρθηκε στo GATA της Κωνσταντινούπολης.

ΒΛΕΠΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ

Ο πατέρας του Εμρά που εργάζεται στην καθαριότητα του δήμου Ουμρανίγιε υπέβαλε μήνυση ζητώντας την τιμωρία αυτών που βασάνισαν τον γιό του.

Μετά από αίτημα του πατέρα δικηγόροι της MAZLUMDER υπέβαλαν αίτημα στις εισαγγελίες Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης. Ο δικηγόρος Μαχίρ Οράκ δήλωσε πως ¨ Ο Εμράχ μόλις δει κάποιον ένστολο κρύβεται κάτω από το τραπέζι. Μιλώντας στρέφεται συνεχώς δεξιά-αριστερά. Αυτοί που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση πρέπει να τιμωρηθούνε σκληρά. Ο Εμράχ βλέποντας στρατιωτικό κλαίει συνέχεια και φωνάζει «λοχία Σουλεϊμάν, αξιωματικέ Ερσίν σας παρακαλώ μην βαράτε» ¨

………….

Εφ. Ραντικάλ 4-11-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone