ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Επίθεση σε Γαλλικό περιοδικό από Τούρκους χάκερς

Η ομάδα ¨Επιδρομείς¨ – Akıncılar- που επιτέθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Charlie Hebdo που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον Ισλαμικό κόσμο λόγω της δημοσίευσης προσβλητικών για τους μουσουλμάνους γελοιογραφιών,  είναι μια Τουρκική ομάδα.

Η ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo που δέχτηκε και επίθεση με μολότοφ λόγω των γελοιογραφιών που περιείχαν τον προφήτη Μωάμεθ, στις 2 Νοεμβρίου καταλήφθηκε από πειρατές, το περιεχόμενο των ιστοσελίδων σβήστηκε και στην θέση τους γράφτηκαν απειλητικά συνθήματα.

Και ενώ τοποθετούνταν αυτά τα μηνύματα, στις εικόνες υπήρχαν συνθήματα του τύπου ¨Εμείς είμαστε Τουρκία¨ και ¨Εμείς είμαστε επιδρομείς¨.

Είναι γνωστό πως αυτή δεν είναι η πρώτη δράση των Akıncılar. Ακούγεται πως με αυτό το προσωνύμιο έχουν γίνει πάνω από 6 χιλιάδες επιθέσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί πως κυρίως στοχεύουν σε ιστοσελίδες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ως ¨ψηφιακό πύργο της Τουρκίας¨ και καταρρίπτουν πορνογραφικά και σατανιστικά σάιτς.

Εφ. Χουριέτ 3-11-2011