ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΠΕΡΕΖ

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα από το Ισραήλ προς την Τουρκία

Ο Ισραηλινός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σιμόν Πέρεζ υποστήριξε πως τα δικαιώματα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην μονομερώς διακηρυχθείσα ΑΟΖ ανήκουν στην πλευρά των Ελληνοκυπρίων και στο Ισραήλ και με βάση την φράση του Ελληνοκυπριακού ραδιοφώνου είπε ¨Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα¨.

Ο Πέρεζ ευρισκόμενος στον Ελληνοκυπριακό τομέα συναντήθηκε με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια. Μετά την συνάντηση υπογράφηκαν τέσσερεις συμφωνίες σχετικά με την έρευνα, την ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αρχαιολογία και τις τηλεπικοινωνίες.

Με βάση την είδηση του Ελληνοκυπριακού ραδιόφωνου, στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση και τις συμφωνίες, ανέφερε πως η Κύπρος και το Ισραήλ στο θέμα του φυσικού αερίου θα κινηθούνε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, και είπε πως καθώς το Ισραήλ και η Κύπρος δεν πήρε το φυσικό αέριο από τα χέρι κανενός έτσι και δεν δέχονται να τους το πάρει κανείς.

Ο Πέρεζ ανέφερε πως το φυσικό αέριο θα χρησιμοποιηθεί για το κοινό όφελος, υποστήριξε πως τα δικαιώματα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην μονομερώς διακηρυχθείσα ΑΟΖ ανήκουν στην πλευρά των Ελληνοκυπρίων και στο Ισραήλ και με βάση την φράση του Ελληνοκυπριακού ραδιοφώνου είπε ¨Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα¨.

……………..

CNNTURK 3-11-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone