ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ¨ΠΑΛΗΚΑΡΙΟΥ¨ : ΝΕΤΖΑΤ ΝΤΕΡΙΝΤΖΙ

Τις βουτηγμένες σε βενζίνη κουβέρτες τις πέταξε το στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας Νετζάτ Ντεριτζί

Αποκαλύφθηκε ότι αυτός που κατά την αστυνομική επιχείρηση ¨Επιστροφή στη ζωή¨ στις φυλακές Μπαϊράμπασά είχε πετάξει στις κρατούμενες κουβέρτες βουτηγμένες σε βενζίνη με αποτέλεσμα να καούνε ζωντανές, ήταν το στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας Νετζάτ Ντεριτζί.

 ……………

Κατά την κατάθεση του ο τότε έφεδρος λοχίας Α.Σ. ανέφερε πως ο βαθμοφόρος που πέταξε τότε τις βουτηγμένες σε βενζίνη κουβέρτες κατά την σφαγή στις φυλακές Μπαϊράμπασά ήταν ο Νετζάτ Ντεριτζί.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση στις φυλακές Μπαϊράμπασά αποκαλύφθηκαν από την συνομιλία που είχε στο facebook o έφεδρος λοχίας Α.Σ. με τον Νετζάτ Ντεριτζί στις 21 Αυγούστου 2011.

……………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 11-11-2011

Σχόλιο : Στις φυλακές τότε είχε γίνει εξέγερση, οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν με κάτι ¨πρωτόγνωρα¨ όπως είχαν περιγραφεί όπλα και όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, το ¨παληκάρι¨ αυτό πέταξε στις κρατούμενες κουβέρτες λέγοντας τους πως είναι βουτηγμένες στο νερό. Αλλά αντί για νερό τις είχε βουτήξει σε…..βενζίνη. 12 κρατούμενες σκοτώθηκαν και κάποιες από αυτές κάηκαν ζωντανές….