ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΔΑΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

15.700 ευρώ αποζημίωση στην Σαφάκ Γκιουμουσόι από το ΕΔΑΔ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επιδίκασε αποζήμίωση ύψους 15.700 ευρώ στην Σαφάκ Γκιουμουσόι-ιδιοκτήτρια και συντάκτρια του περιοδικού ¨Ένωση Επαναστατικού Αγώνα¨ η οποία είχε ισχυριστεί πως αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής της είχε δώσει κεφαλιά σπάζοντας της την μύτη.

Η ιδιοκτήτρια και συντάκτρια του πολιτικού περιοδικού ¨Ένωση Επαναστατικού Αγώνα¨ προκάλεσε την καταδίκη της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ λέγοντας πως αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής της είχε δώσει κεφαλιά σπάζοντας της την μύτη.Το ΕΔΑΔ που λειτουργεί στο Στρασβούργο στην σχετική δίκη έκρινε ένοχη την Τουρκία.

Τονίστηκε πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός δικάστηκε για άσχημη συμπεριφορά το 2007, βρέθηκε ένοχος και απομακρύνθηκε έξι μήνες από την υπηρεσία, η ποινή του όμως μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο καθώς δεν είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα στο παρελθόν.

Το δικαστήριο αναφέροντας πως Η Γκιουμουσόι κατά την διάρκεια της κράτησης της υπέστη άσχημη συμπεριφορά και βασανιστήρια και ότι δεν έγινε αποτελεσματική έρευνα, της επιδίκασε αποζημίωση 11.700 ευρώ καθώς και 4.000 ευρώ δικαστικά έξοδα.

Εφ. Νέτγκαζέτε 12-10-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Κατηγορία: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Ετικέτα: | Σχολιάστε

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *