ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ

Δεν έχουν ούτε ονόματα

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία ταυτότητας των 24 μελών του ΠΚΚ που βρίσκονται στο νεκροτομείο Μαλάτιας οι οποίοι φέρεται να σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις των Τ.Ε.Δ. μετά την επίθεση στην Τσουκούρτζα.

Ο εισαγγελέας Μαλάτιας φέρεται να δήλωσε πως ¨Ας ανακοινώσουν τα αρχηγεία. Ας το γράψουν στο Φιράτ, και εμείς θα αναλάβουμε¨.

Ο βουλευτής του κόμματος BDP Χουσαμετίν Ζεντερλίογλου ανέφερε πως τα σώματα βρίσκονται για 4 μέρες στο νεκροτομείο της Μαλάτιας. Ο Ζεντερλίογλου περιγράφοντας τις φωτογραφίες που του έδειξαν δήλωσε πως ¨Η λέξη φρίκη είναι ανεπαρκής¨.

Επιτροπή αποτελούμενη από διοικούντες των BDP, İHD και MEYADER συναντήθηκε με τον εισαγγελέα Μαλάτιας σχετικά με τις 24 σωρούς που στις 24 Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική Μαλάτιας, οι οποίες φέρεται να ανήκουν σε ΠΚΚδες που έχασαν τη ζωή τους στην Τσουκούρτζα του Χακκάρι.

……………….

Ο εισαγγελέας τους είπε πως πρόκειται για στελέχη του ΠΚΚ, 12 γυναίκες και 11 άντρες, ενώ από έναν υπάρχουν μόνο τα πόδια του.

………………

Ο Ζεντερλίογλου είπε πως του έδειξαν μόνο φωτογραφίες των νεκρών που τραβήχτηκαν κατά την νεκροψία. Ο Ζεντερλίογλου ανέφερε πως τις φωτογραφίες τις είδαν και δύο οικογένειες που έχουν μέλη τους στο ΠΚΚ και περιγράφοντας αυτό που είδε δήλωσε : ¨Η λέξη φρίκη είναι ανεπαρκής. Πάνω στις σωρούς βρισκόταν στρατιωτικά ρούχα, αλλά αυτά ήταν εντελώς καμένα και τα πτώματα ήταν κομματιασμένα. Ντράπηκα για το ότι είμαι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος πως μπορεί να το κάνει αυτό σε έναν άλλο άνθρωπο ;¨.

………………….

Ο Ζεντερλίογλου είπε πως ο εισαγγελέας του περιέγραψε πως δεν υπήρχαν όπλα και όταν αυτός τον ρώτησε ¨Μα εφόσον είναι άοπλοι τότε πως είναι αντάρτες ;¨, εκείνος του απάντησε πως δεν έχει ενημέρωση και πως έτσι παραδόθηκαν τα πτώματα.

………………

Εφ. Μπιργκιούν 28-10-2011