ΜΠΑΓΙΣ : ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΚΚ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Μπαγίς μαζί με τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ

 

Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς ανέφερε πως κάποια ευρωπαϊκά ΜΜΕ προβάλλουν το ΠΚΚ ως μια ομάδα που μάχεται για την ελευθερία και είπε πως ¨Το ΠΚΚ είναι μια τρομοκρατική ομάδα. Ότι εκφράζει για Ευρώπη και Αμερική η Αλ-Κάιντα, αυτό αποτελεί για το έθνος μου το ΠΚΚ¨.

Ο Μπαγίς συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στο γραφείο του υπουργείου Ε.Ε. με μέλη του τύπου.

Ο Εγεμέν Μπαγίς στην ομιλία που έκανε πριν απαντήσει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που μετείχαν, εξέφρασε την λύπη του για την επίθεση που δέχτηκε η Τουρκία στο Χακκάρι.

Ο Μπαγίς τόνισε πως με αυτήν την επίθεση για μια ακόμη φορά φάνηκε πως η τρομοκρατία δεν έχει όρια, θρησκεία και εθνικότητα, ότι για αυτό πρέπει ο αντιτρομοκρατικός αγώνας να δίνεται σε διεθνές επίπεδο, και για αυτό ανέφερε μετά από αυτήν τη μεγάλη επίθεση τον αναζήτησαν πρώτα οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. στην Άγκυρα καθώς και της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας και του εξέφρασαν την λύπη τους.

Ο Μπαγίς ανέφερε πως στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπονται γκρί γραμμές και ανέφερε τα εξής :

¨Διότι αν το επιτρέψουμε μια φορά τότε εσκεμμένα ή όχι στηρίζουμε την τρομοκρατία.Ότι εκφράζει για Ευρώπη και Αμερική η Αλ-Κάιντα, αυτό αποτελεί για το έθνος μου το ΠΚΚ. Το ΠΚΚ δεν είναι μόνο εχθρός της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα και της Τουρκίας. Διότι μπορεί το ΠΚΚ να σκοτώνει τον λαό μου με σφαίρες, αλλά σκοτώνει και μετ ναρκωτικά την νεολαία της Ευρώπης. Διότι το δίκτυο ναρκωτικών του ΠΚΚ είναι η πιο μεγάλη οργάνωση. Για αυτό πολλές φορές το εξέφρασα. Η ασφάλεια του Παρισιού, των Βρυξελλών και του Λονδίνου αρχίζει από το Σιρνάκ και το Χακκάρι. Με το παρελθόν και το μέλλον μας είμαστε μια ολότητα. Πρέπει μαζί να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία.

¨Στα άρθρα σας να αναφέρετε το ΠΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση¨

Υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν συναντήθηκε με διοικήσεις τουρκικών ΜΜΕ, πως τους ζήτησε όπως γίνεται και σε άλλες χώρες να δείξουν ευαισθησία στο θέμα της τρομοκρατίας και ανέφερε πως αυτό ήταν ένα φυσικό αίτημα.

Ο Μπαγίς ανέφερε πως το ίδιο προσδοκεί και από τα ξένα ΜΜΕ, και είπε «Διότι κάποια ευρωπαϊκά ΜΜΕ προβάλλουν το ΠΚΚ ως μια ομάδα που μάχεται για την ελευθερία.Το ΠΚΚ είναι μια τρομοκρατική ομάδα. Βρίσκεται στην λίστα των τρομοκρατικών ομάδων και στην Ε.Ε. και στην Αμερική. Για αυτό παρακαλούμε στα άρθρα σας όταν αναφέρεστε στο ΠΚΚ να το αναφέρετε ως ¨τρομοκρατική ομάδα¨ »

………………..

CNNTURK 22-10-2011