ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ

Άρχισαν οι ετοιμασίες για ¨την ¨σούπερ¨ στήριξη του Ομπάμα ενάντια στο ΠΚΚ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άρχισε τις ετοιμασίες για να αποσταλούνε στην Τουρκια 3 ελικόπτερα Σούπερ Κόμπρα για να χρησιμοποιηθούνε στον αγώνα ενάντια στο ΠΚΚ. Τα επιθετικά αυτά ελικόπτερα ανήκουν στους πεζοναύτες των ΗΠΑ και άρχισαν στο Κογκρέσο οι συζητήσεις για την αποστολή

Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο Ρόιτερς έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο των ΗΠΑ.

Στα πλαίσια του σχεδίου προβλέπεται να παρθούνε δύο ελικόπτερα του τελευταίου μοντέλου AH-1Z Σούπερ Κόμπρα που ανήκουν στους πεζοναύτες των ΗΠΑ.

Επίσης θα σταλούνε στις ΗΠΑ και τρία ελικόπτερα που κατέχουν του τύπου AH-1W

Με βάση τους νόμους των ΗΠΑ για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού σε έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ χρειάζεται 15 μέρες πριν να ενημερωθεί επίσημα το Κογκρέσο. Καθώς αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται δεν είναι σαφές ακόμη το πότε θα γίνει η ενημέρωση.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι το να στέλνονται σε μια χώρα οχήματα και όπλα που χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό είναι μια σπάνια κατάσταση.

Τα Σούπερ Κόμπρα αποτέλεσαν ένα σημαντικό όπλο για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες στους πολέμους του Αφγανιστάν.

Όπως είχε αναφέρει παλιότερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Φράνσις Ριτζιαρντιόνε σχεδιαζόταν η αποστολή τριών Σούπερ Κόμπρα που θα χρησιμοποιηθούνε από την Τουρκία στον αγώνα ενάντια στο ΠΚΚ. Η Τουρκία την δεκαετία του 1990 είχε αγοράσει 10 ελικόπτερα AH-1W Σούπερ Κόμπρα και εκείνα τα ελικόπτερα έπαιξαν μέχρι σήμερα σημαντικό ρόλο στον αγώνα ενάντια στο ΠΚΚ.

Εφ. Χουριέτ 28-10-2011

Σχόλιο : Είδες τι κάνει η εγκατάσταση του νατοϊκού ραντάρ στην Μαλάτια….