15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΧΑΚΕΡ

Από 15 χρόνια φυλάκιση στους ΠΚΚδες χάκερ

Με 15 χρόνια και 10 μήνες φυλάκισης τιμωρήθηκαν 5 άτομα –οι 4 ήταν κρατούμενοι- που δικάζονταν γιατί εξ ονόματος του ΠΚΚ κατέρριψαν ιστοσελίδες κρατικών υπηρεσιών και στην θέση τους ανάρτησαν προπαγανδιστικά κείμενα της οργάνωσης.

Στην δίκη που έγινε στο 5ο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ παραβρέθηκαν οι 4 κατηγορούμενοι ενώ ένας δεν μετείχε. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν πως ο φάκελος της υπόθεσης απαρτίζεται από παρανόμως κτηθέντα στοιχεία και ζήτησαν την αθώωση των κατηγορουμένων που παραμένουν φυλακισμένοι για 4 χρόνια. Όταν οι κατηγορούμενοι θέλησαν να κάνουν την τελευταία τους υπεράσπιση στα κουρδικά, στα πρακτικά γράφτηκε ότι ¨Οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε δηλώσεις στα κουρδικά-γλώσσα που δεν καταλαβαίνει το δικαστήριο μας¨.

Η σύνθεση του δικαστηρίου μετά από ένα σύντομο διάλειμμα αποφάσισε την τιμωρία με 15 χρόνια και 10 μήνες για κάθε έναν από τους κατηγορουμένους κρίνοντας πως τέλεσαν τα αδικήματα ¨Τέλεση αδικήματος εξ ονόματος οργάνωσης¨, ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨, ¨πρόκληση ζημίας σε συστήματα πληροφορική, εξαφάνιση τους, πρόκληση μη πρόσβασης, και εγκατάσταση στοιχείων στο σύστημα¨.

Εφ. Ραντικάλ 6-10-2011