ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ GOOGLE ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ…

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 26-10-2011

Αναφορά της Google : Αυξήθηκε η κρατική πίεση

Λονδίνο : Αναφορά της ιστοσελίδας Google που είναι αυτή με τους περισσότερους χρήστες στον κόσμο, δείχνει πως υπάρχει μια σοβαρή αύξηση στα αιτήματα των κυβερνήσεων σχετικά με προσωπικές πληροφορίες των χρηστών. Η αναφορά δείχνει ότι τα κυβερνητικά αιτήματα κατά το πρώτο μισό του 2011 σχετικά με τις προσωπικές πληροφορίες χρηστών καθώς και τα αιτήματα για λογοκρισία αυξήθηκαν κατά 70% σε σχέση με πέρσι.

……………..

Στο σχετικό με την Τουρκία τμήμα της αναφοράς, περιγράφεται πως κατά το πρώτο μισό του 2011 η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών ζήτησε την κατάργηση 269 βίντεο και άλλων παρομοίου περιεχομένου και ότι εξ αυτών ικανοποιήθηκε το 74%. Για την ίδια περίοδο αναφέρεται πως η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από την εταιρία προσωπικά στοιχεία για 74 χρήστες και ότι σε αυτά δεν υπήρξε καμμία απολύτως ανταπόκριση. Η Τουρκία και η Ρωσία είναι οι δύο χώρες στις οποίες υπήρξε απόλυτη άρνηση για παροχή προσωπικών πληροφοριών

Στην αναφορά τονίζεται ότι η λειτουργία κάποιων υπηρεσιών της εταιρίας όπως τα μπλογκ εμποδίστηκε από την Τουρκική κυβέρνηση, ενώ κατά καιρούς εμποδίστηκε και η πρόσβαση στο Youtube. Όπως είναι γνωστό η τουρκική κυβέρνηση με δικαστική απόφαση για μεγάλο διάστημα είχε εμποδίσει την πρόσβαση στο Youtube.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone