ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΖΙΓΚ

Επίθεση φασιστών σε Κουρδικές συνοικίες

Ελάζιγκ – Μετά τις μικρού μεγέθους επιθέσεις που έγιναν χτες σε συνοικίες Αλεβιτών και Κούρδων, και σήμερα μετά το ναμάζι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μεγάλη επίθεση.

Σύμφωνα με την είδηση του Sendika.Org, 3-4 χιλιάδες φασίστες μετά το ναμάζι, κρατώντας χασαπομάχαιρα επιτέθηκαν σε μαγαζιά Κούρδων και Αλεβιτών.

Απέναντι τους προσπάθησαν να υπερασπίσουν τα μαγαζιά και τις συνοικίες τους περίπου 500 επαναστάτες και Κούρδοι. Όταν άρχισαν οι αμοιβαίες συγκρούσεις, επιτέθηκε και η αστυνομία στον κόσμο.

Οι φασίστες σε ομάδες 100-150 ατόμων επιχείρησαν μερικές φορές να μπούνε σε μαγαζιά Κούρδων και Αλεβιτών στην περιοχή Χόζατ, αλλά νέοι της συνοικίας τους διέλυσαν.

Μετά τις επιθέσεις λήφθηκαν έκτακτα μέτρα σε όλη την πόλη. Λήφθηκαν μέτρα στην είσοδο και στην έξοδο της πόλης, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των αστυνομικών στην περιοχή Χόζατ

Το μερίδιο του από τις επιθέσεις δέχτηκαν και τα γραφεία του κόμματος BDP. Οι φασίστες που επιτίθονταν στον κόσμο, θέλησαν να πάνε προς τα γραφεία του BDP. Σταματήθηκαν από την αστυνομία στην είσοδο του κτιρίου, και άρχισαν να πετροβολούνε τα τζάμια των γραφείων και να βρίζουν αυτούς που ήταν στο μπαλκόνι του.

Εκείνη τη στιγμή ο Μεχμέτ Κιλίτστεπέ-επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του BDP- Ελάζιγκ, που προσπάθησε να τους μιλήσει για να ηρεμήσει την οργή τους, δέχτηκε επίθεση με κλωτσιές. Μετά την επίθεση στον Κιλίτστεπέ υπήρξε ένα σύντομο διάστημα έντασης ανάμεσα στους φασίστες και τα μέλη του BDP.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως η πλειοψηφία μέσα στην φασιστική ομάδα που έκανε τις επιθέσεις αποτελούνταν από μαθητές λυκείου. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ένας από τους μαθητές λυκείου του είπε πως ¨Ο διευθυντής μας είπε να έρθουμε εδώ¨.

…………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 21-10-2011