Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

Ρύθμιση σε σχέση με το Μαβί Μαρμαρά στην Ισραηλινή βοήθεια

Καθώς η Τουρκία μετά την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά έχει κλείσει τον εναέριο της χώρο για τα στρατιωτικά αεροπλάνα του Ισραήλ, το Τελ-Αβίβ υποχρεώθηκε να στείλει τα προκατ σπίτια με πολιτικά αεροπλάνα.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως μετά από αίτημα της Τουρκίας για βοήθεια στους σεισμοπαθείς στάλθηκαν με πολιτικά αεροπλάνα και έφτασαν χτες στην Τουρκία προκατασκευασμένα σπίτια.

Μετά τον σεισμό 7,2 της Κυριακής στο Βαν, το Ισραήλ είχε προτείνει στην Τουρκία να αποστείλει βοήθεια. Η Άγκυρα όμως απέρριψε την πρόταση αυτή όπως έκανε και σε πολλές άλλες δυτικές χώρες.

Μετά το πρόβλημα που εμφανίστηκε στο Βαν με τις σκηνές, το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την Ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα και μετέφερε την ανάγκη για προκατασκευασμένα σπίτια. Μετά από αυτό το Ισραήλ κινητοποιήθηκε αμέσως και χτες έφτασε στην πόλη Βαν ένα Μπόινγκ 747 με προκατασκευασμένα σπίτια.

Ο ΕΝΑΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα συνεχιστεί η αποστολή βοήθειας με αεροπλάνα. Η Τουρκία όμως μετά το γεγονός στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της στα Ισραηλινά στρατιωτικά αεροπλάνα. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το αν η βοήθεια που θα σταλεί από τώρα και μετά, θα σταλεί με πολιτικά ή στρατιωτικά αεροπλάνα.

………………..

Εφ. Ραντικάλ 26-10-2011