¨ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ¨ !!

Δεν επιτρέπουμε την καταπίεση στην Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως η Τουρκία θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθούνε τα δίκαια αιτήματα του Συριακού λαού, και είπε πως ¨Δεν θα επιτρέψουμε ούτε το χάος ούτε την καταπίεση στην Συρία. Αυτό αποτελεί ευθύνη μας απέναντι στον λαό της Συρίας.

…………………

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις χωρίς να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σε βάρος πολιτών και ότι αν και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την Συρία, η Συριακή ηγεσία συνέχισε να παίρνει σκληρά μέτρα. Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως ¨Εύχομαι η σύνοδος του αραβικού Συνδέσμου να είναι αποτελεσματική. Πριν από όλα πρέπει να σταματήσει να ρέει το αίμα¨ και είπε πως είναι ανάγκη η Συριακή ηγεσία να σταματήσει τις επιχειρήσεις του στρατού. Ανέφερε πως η Τουρκία θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθούνε τα δίκαια αιτήματα του Συριακού λαού και είπε πως σε αυτό το θέμα θα υπάρξει συντονισμός με την φίλη και αδερφή χώρα της Ιορδανίας. Δήλωσε πως «Δεν θα επιτρέψουμε ούτε το χάος ούτε την καταπίεση στην Συρία. Αυτό αποτελεί ευθύνη μας απέναντι στον λαό της Συρίας».

……………

Εφ. Ραντικάλ 26-10-2011

Σχόλιο : Και ποιός σε ψήφισε ρε Οθωμανέ  δερβέναγα στη Συρία ;   Από που πηγάζει η ευθύνη των Τούρκων ηγετών για τον λαό της Συρίας ;