ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δηλώσεις της διορισθείσας στην Ανδριανούπολη προξένου της Ελλάδας Βαρβαρήγου

Η πρόξενος της Ελλάδας στην Ανδριανούπολη Κατερίνα Βαρβαρήγου δήλωσε πως οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών είναι πολύ σημαντικές.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας της Παρασκευής Τζεβελέκη, η διορισθείσα στην Αδριανούπολη πρόξενος Βαρβαρίγου, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αδριανούπολης Χαμντί Σεντεφτσί στο γραφείο του.

Η πρόξενος Βαρβαρίγου δήλωσε πως θα εργαστεί για την αύξηση των συνεργασιών των γειτονικών χωρών Τουρκίας και Ελλάδας.

Ανέφερε πως θα καταβάλει προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων ή καθυστερήσεων ώστε να προχωρήσουν οι διμερείς σχέσεις και είπε τα εξής :

Εξετάζοντας τα θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, θα εργαστούμε για την αναάπτυξη της συνεργασίας και στις δυό πλευρές των συνόρων. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς είναι πολύ σημαντικές. Θα εργαστώ για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη εμπορική και πολιτιστική συνεργασία στην περιοχή. Επιθυμούμε να αναπτύξουμε καλές σχέσεις λύνοντας προβλημάτα ή καθυστερήσεις ώστε να προχωρήσουν οι διμερείς σχέσεις. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή σε εσάς. Θα διασφαλίσω κάθε διευκόλυνση για να μπορούνε να πηγαίνουν οι Τούρκοι πολίτες στην Ελλάδα.¨

Ο Σεντεφτσί εξέφρασε την ευχαρίστηση του γα την επίσκεψη και ευχήθηκε επιτυχίες στην Βαρβαρίγου.

Ο Σεντεφτσί είπε ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι καλοί γείτονες, έχουν καλές σχέσεις και δήλωσε : ¨Έχουμε μια καλή φιλία με την Ελλάδα. Εμείς τους έχουμε ανάγκη κι αυτοί μας έχουν ανάγκη. Εντέλει οι άνθρωποι μας να είναι ικανοποιημένοι, αυτοί να κερδίζουν. Δεν θέλουμε τίποτε άλλο πάρεξ φιλίας και αδερφοσύνης. Εάν στο θεμέλιο υπάρχει φιλία και αδερφοσύνη, τότε όλα γίνονται. Γίνεται και το εμπόριο και οι κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Εμείς στην περιοχή μας δεν θέλουμε πόλεμο, θέλουμε φιλία, αδερφοσύνη και ειρήνη. Όλοι έτσι σκεφτόμαστε και αν τα πραγματοποιήσουμε μας περιμένουν όμορφες και γεμάτες ειρήνη μέρες¨.

Ιστοσελίδα haberler.com 4-10-2011

 

Σχόλιο: Εμείς να θυμίσουμε σε όλους όσους ¨φτιάχνονται¨ με τα περί ελληνοτουρκικής φιλίας μια δήλωση που έκανε αυτός ο ίδιος ο δήμαρχος πριν 5 μήνες μιλώντας σε Τουρκοκύπριους μαθητές από την Κύπρο : ¨ Η βόρεια Κύπρος είναι τμήμα της Τουρκικής Δημοκρατίας¨ !

Όποιος θέλει μπορεί να δει την δήλωση στην διεύθυνση  http://www.trakyaanaliz.com/Kibrisli-ogrenciler-Belediye-Baskani-Sedefciyi-ziyaret-ettiler_1319.html

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone