ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΝΤΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Εφ. Χουριέτ 30-9-2011

Έτσι συνελήφθησαν οι φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στον Αρίντς

 Συνελήφθησαν 16 φοιτητές που θέλησαν να διαμαρτυρηθούνε για την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς στα εγκαίνια του εκπαιδευτικού έτους 2011-2012 στο πανεπιστήμιο Ουλουντάγ της Προύσας.

Η τελετή για το νέο εκπαιδευτικό έτος άρχισε στο Πολιτιστικό Κέντρο καθηγητή Μετέ Τζενγκίζ. Μετά την είσοδο στο κτίριο του αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς και άλλων, ομάδα 13 φοιτητών συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο και άνοιξαν πανό που έγραφε ¨ΑΚΠ άσε ελεύθερο το πανεπιστήμιο, τη χώρα και τους δρόμους¨. Οι 13 φοιτητές που φώναζαν το σύνθημα ¨Θέλουμε δωρεάν παιδεία¨ συνελήφθησαν από την αστυνομία. Κάποιοι φοιτητές μπήκαν και μέσα στην αίθουσα. Τρεις φοιτητές που θέλησαν να φωνάξουν συνθήματα συνελήφθησαν από σεκιουριτάδες και αστυνομικούς με πολιτικά.

Το σχετικό βίντεο :http://webtv.hurriyet.com.tr/2/22446/0/1/arinc-i-poretsto-eden-ogrenciler-boyle-gozaltina-alindi.aspx

Σχόλιο : Φίλος με ρωτούσε σήμερα αν υπάρχουν καταλήψεις σε σχολεία στην Τουρκία. Του απάντησα πως ¨Δεν έχει ούτε καν στα πανεπιστήμια, όχι σε λύκεια και γυμνάσια….¨.

Ένα ακόμη σχετικό περιστατικό. Πριν λίγα χρόνια ο Φείμ Χ. από την Ελληνική Θράκη είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη και σπούδαζε. Μια μέρα υπέβαλε μαζί με άλλους δύο φοιτητές  ένα έγγραφο με κάποια αιτήματα σχετικά με την λειτουργία της σχολής. Την άλλη μέρα τον κάλεσε η γραμματεία και του ανακοίνωσε πως ¨Πλέον έχουμε στείλει τα χαρτιά σας στο πανεπιστήμιο του Εσκισεχίρ. Θα φοιτήσετε εκεί.Ήδη θα έπρεπε να είστε εκεί¨!  To Εσκισεχίρ είναι 330 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη…