ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΤΗΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΑΝΚΑ

Πετυχημένη πτήση δύο ωρών του ΑΝΚΑ

Ανακοινώθηκε πως το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ΑΝΚΑ που κατασκευάσθηκε από την Τουρκική Αεροπορική-Διαστημική βιομηχανία (TUSAŞ) και του οποίου οι πτητικές δοκιμές συνεχίζονται από τις 30 Δεκεμβρίου και εντεύθεν, εκτέλεσε στις 22 Οκτωβρίου 2011 μια πετυχημένη πτήση διάρκειας 2 ωρών και 10 λεπτών.

Στην ανακοίνωση της TUSAŞ αναφέρεται πως σε αυτήν τη πτήση επιτεύχθηκε άνευ προβλημάτων ο στόχος του να φτάσει σε υψόμετρο 10 χιλιάδων ποδιών, ενώ πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία μια σειρά από δοκιμές όσον αφορά την αυτονομία και την ζύγιση του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα χαρακτηριστικά της πτήσης του εναέριου οχήματος γίνονται συστηματικά με βάση ένα πρόγραμμα επέκτασης, και ότι στις επόμενες πτήσεις θα διευρυνθεί ο φάκελος πτήσης όσον αφορά το υψόμετρο, την πτητική διάρκεια και το βεληνεκές.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως αυτές τις πτήσεις θα τις ακολουθήσουν η ενσωμάτωση συστημάτων όπως αυτόματης από-προσγείωσης, το σύστημα προστασίας από πάγο καθώς και οι δοκιμές που θα επαληθεύσουν την απόδοση της όρασης του μέρα και νύχτα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Δύο πρωτότυπα οχήματα είναι έτοιμα για το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών ενώ συνεχίζεται με ταχύτητα η συναρμολόγηση στα υπόλοιπα.Με την αύξηση του αριθμού των πρωτοτύπων εναέριων οχημάτων το πρόγραμμα θα επιταχυνθεί, και έτσι το ΑΝΚΑ το συντομότερο δυνατό θα πάρει τη θέση του στους τουρκικούς ουρανούς¨.

Εφ. Ζαμάν 25-10-2011