ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ

Ο στρατός μπήκε στο Βόρειο Ιράκ

Μετά την επίθεση στην Τσουκούρτζα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ και οι αρχηγοί των όπλων πήγαν στο Χακκάρι, ενώ ο πρωθυπουργός ακύρωσε το ταξίδι που θα έκανε στο Καζακιστάν και συγκάλεσε σύνοδο ασφαλείας.

Στην περιοχή άρχισε το πρωί η καταδίωξη. Μονάδες ειδικών επιχειρήσεων πέρασαν τα σύνορα με το Ιράκ. Μαχητικά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από το Ντιγιαρμπακίρ βομβάρδισαν στρατόπεδα σε Ζαπ, Κλαντιλ, Χακούρκ και Χινέρε. Τα F-16 μία-μία κατέστρεψαν αυτές τις περιοχές. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες 15 τρομοκράτες σκοτώθηκαν.

Μετά από την πληροφορία πως οι ΠΚΚδες που έκαναν την επίθεση στις στρατιωτικές μονάδες στην Τσουκούρτζα έφυγαν προς το βόρεο Ιράκ, οι ειδικές δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα. Συνεχίζεται η προώθηση των μονάδων ειδικών δυνάμεων που καταδιώκουν τους τρομοκράτες.Μαχητικά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από το Ντιγιαρμπακίρ άρχισαν να βομβαρδίζουν στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ. Τα πυρά τους δέχτηκαν καταρχάς το στρατόπεδο στο όρος Ζαπ που είναι κοντά στην Τουρκία, και ακολο΄θως τα στρατόπεδα στο Κάντιλ, Χακούρκ και Χινέρε. Τα F-16 που απογειώθηκαν από την βάση της Αεροπορικής Διοίκησης του Ντιγιαρμπακίρ, κατέστρεψαν ένα-ένα τα στρατόπεδα.

……………..

Εφ. Ζαμάν 20-10-2011