ΦΗΜΕΣ ΠΩΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ

Διασωθείς στρατιώτης περιγράφει : Οι απώλειες μας είναι περισσότερες

Στρατιώτης που διασώθηκε από την επίθεση του HRG στην Τσουκούρτζα, σε τηλεφωνική συνομιλία με την μητέρα του ανέφερε πως στην Τσουκούρτζα σκοτώθηκαν πάνω από 50 στρατιώτες, τραυματίστηκαν 50-60 άτομα και ότι αυτό αποκρύβεται από την κοινή γνώμη.

Αναφέρεται πως κατά τις ταυτόχρονες επιθέσεις των ανταρτών του HRG στην Τσουκούρτζα, σκοτώθηκαν πάνω από 50 στρατιώτες, τραυματίστηκαν δεκάδες, ενώ οι απώλειες των ανταρτών ήταν 5 άτομα. Ο τουρκικός τύπος όμως κρύβοντας τα πραγματικά νούμερα γράφει πως ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών είναι 26, των τραυματιών 18, ενώ γράφει και για 21 απώλειες στους αντάρτες.

Γυναίκα που τηλεφώνησε στο τηλεοπτικό κανάλι Kanal 7 και συστήθηκε ως μητέρα στρατιώτη που διασώθηκε από την σύγκρουση, επαλήθευσε τις πληροφορίες πως ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών στρατιωτών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η γυναίκα που τηλεφώνησε στην εκπομπή της Ικμπάλ Γκιουρπινάρ, ανέφερε πως ο γιός της της τηλεφώνησε το πρωί στις 10.30 και την ενημέρωσε για την σύγκρουση. Η γυναίκα-μητέρα στρατιώτη που δεν θέλησε να δώσει το όνομα της τηλεφωνούσε από την Κωνσταντινούπολη και περιέγραψε ως εξής αυτά που έμαθε από τον γιό της :

¨Όταν του τηλεφωνήσαμε μάθαμε ότι είναι καλά. Ο γιός μου μου είπε πως υπάρχουν 50-60 τραυματίες. Στις ειδήσεις κάνουν λόγο για 20-30 αλλά είναι πολύ περισσότεροι. Μου είπε πως είναι καλά και ανέφερε πως «έχουμε πολλές απώλειες αλλά εγώ είμαι καλά». Το ηθικό του ήταν πολύ χαμηλό . Ο Θεός να βοηθά όλες τις μανάδες¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 19-10-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone