ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΣΜΑ ΗΡΩΩΝ

Δεκάδες χιλιάδες άτομα στις κηδείες των ανταρτών

Με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων ατόμων σε Ντιγιαρμπακίρ και Χακκάρι έγιναν οι κηδείες του αντάρτη Ραμπιγιά Καγιά (κωδ. Ζοζάν) που έχασε την ζωή του σε σύγκρουση στο όρος Κάτο και του αντάρτη Οσμάν Ουζάν που έχασε την ζωή του κατά την επίθεση στο Α.Τ. του Ντενιζτζιλέρ.

Η κηδεία του αντάρτη Ραμπιγιά Καγιά που έχασε την ζωή του κατά τις συγκρούσεις που έγιναν στο ευρισκόμενο μεταξύ Χακκάρι και Σιρνάκ όρος Κάτο, έγινε στο νεκροταφείο Σέρε Σόλα της συνοικίας Σουμπούλ παρουσία 20 χιλιάδων ατόμων. Χτες η οικογένεια του παρέλαβε την σωρό από την ιατροδικαστική της Μαλάτιας. Η σωρός του πλύθηκε από γυναίκες που περίμεναν και στολίστηκε με λουλούδια. Ακολούθως παραλήφθηκε από το όχημα κηδειών του δήμου Χακκάρι.

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ¨ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ¨

Μετά την παραλαβή της σωρού χιλιάδες άτομα μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Χακκάρι του BDP Εσάτ Τζανάν, ο δήμαρχος Φαντίλ Μπεντιχάνογλου, ο δήμαρχος Γιουκσέκοβας Ερτζάν Μπορά, έκαναν διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα όπως ¨Ζήτω ο πρόεδρος ΑΠΟ¨, ¨Δολοφόνε Ερντογάν¨ και ¨Εκδίκηση¨.

…………….

Μετά την ταφή μιλώντας ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος BDP Ορχάν Κοπαράν ανέφερε πως μετά την 12η Ιουνίου η καταπίεση σε βάρος των Κούρδων αυξήθηκε και συνέχισε λέγοντας : ¨Είναι κρίμα αλλά η πολιτική της άρνησης και της καταστροφής συνεχίζεται. Όποιος στηρίζει τον αγώνα, συλλαμβάνεται ως μέλος του KCK. Να ξέρει καλά όμως ο Ερντογάν πως οι Κούρδοι ποτέ δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους. Σήμερα εδώ ξεπροβοδήσαμε στην αιωνιότητα τον Ζοζάν. Ας ξέρουν όμως πως ήδη χιλιάδες άτομα πήραν τη θέση του.

ΤΖΑΝΑΝ : ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Μετά τον Κοπαράν μίλησε ο βουλευτής Χακκάρι του κόμματος BDP Εσάτ Τζανάν ο οποίος ανέφερε τα εξής : Αποτελεί βλακεία το να δοκιμάζονται ξανά οι δρόμοι με τους οποίους έγινε προσπάθεια επί 30 χρόνια να εξαφανιστούνε οι Κούρδοι. Εάν το ΑΚΠ δοκιμάσει ξανά αυτούς τους επί 30 χρόνια δοκιμασμένους και αποτυχημένους τρόπους, αυτό λέγεται βλακεία. Ο δρόμος που επέλεξε η ηγεσία του ΑΚΠ και ο πρωθυπουργός, το λέω ανοιχτά είναι βλακεία. Διότι οι τρόποι που δοκιμάζονται σήμερα, δοκιμάστηκαν πολλές φορές και στο παρελθόν και απέτυχαν. Όπως στο παρελθόν η Κουρδική παρουσία έγινε δεκτή έτσι και σήμερα υπάρχει η πραγματικότητα του ΠΚΚ. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να αποδεχτεί την πραγματικότητα του ΠΚΚ. Δεν πρέπει να παραβλέπει την χείρα ειρήνης που προσφέρουμε και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με τον ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Ο Ερντογάν προσβάλει την θρησκεία μας. Οι στρατολογημένοι σαν αυτόν μουσουλμάνοι δεν μπορούνε να μας διδάξουν το Ισλάμ. Οι Τούρκοι έμαθαν το Ισλάμ από τους Κούρδους. ¨

….…………………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 17-10-2011

Σχόλιο : Πάνω από τους τάφους ο κόσμος τραγούδησε το εμβατήριο Çerxa Şoreşê  του ΠΚΚ. Όποιος θέλει να το το ακούσει μαζί με κάποιες ωραίες εικόνες μπορεί να το κάνει στην διεύθυνση : http://www.youtube.com/watch?v=wJ6-jJ9MM_w&feature=related