ΑΦΙΞΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με βάση πληροφορίες της εφημερίδας Μπιρλίκ, το πλοίο ¨ Tsesar Kunikof” του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έρχεται στην Αλεξανδρούπολη στις 27 Οκτωβρίου 2011. Το πλοίο με τους 89 ναύτες και αξιωματικούς θα δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο λόγος του ερχομού των Ρώσων αναφέρεται πως είναι να συμμετάσχουν στα εγκαίνια του μνημείου των Ρώσων που σκοτώθηκαν το 1878 στην Αλεξανδρούπολη, μνημείο που υπήρχε και επισκευάστηκε. Αναφέρεται πως τα εγκαίνια του μνημείου που βρίσκεται στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας θα γίνουν μετά την τελετή της 28ης Οκτωβρίου. Με βάση τις πληροφορίες αναμένεται στην επίσημη παρέλαση να μετάσχουν και Ρώσοι ναύτες.

Και το σημαντικότερο είναι ότι αναφέρεται πως θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ και η σύζυγος του Σβετλάνα. Κατά τις ίδιες ημερομηνίες αναφέρεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ θα επισκεφτεί και την Αθήνα.

Αναμένεται πως κατά την τριήμερη παραμονή των Ρώσων ναυτών θα υπάρξει και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας φιλίας με στρατιώτες της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.

Εφ. Μπιρλίκ 19-12-2011