23 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ !

Εφ. Ραντικάλ 12-9-2011

Λευτεριά σε 23 χιλιάδες απαγορευμένα βιβλία

 Το υπουργείο δικαιοσύνης που ασχολείται με την υπόθεση των 23 χιλιάδων βιβλίων που απαγορεύτηκαν σε περιόδους εκτάκτου καταστάσεως και την δεκαετία του 80 θα κάνει ρύθμιση ¨Για να σωθεί η Τουρκία από αυτήν την ντροπή¨. 

Με βάση τις πληροφορίες η Διεύθυνση Φυλακών του Υπουργείου Δικαιοσύνης ετοίμασε μια σειρά από αλλαγές σχετικά με τις φυλακές. Ανανέωση των κτιρίων, εγκατάσταση τηλεφώνων με εικόνα και μια σειρά ακόμα από αλλαγές που θα διασφαλίζουν και τη είσοδο σε άλλοτε απαγορευμένα βιβλία. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αρχίσει μια προσπάθεια για βιβλία όπως το διάσημο θρύλο αγάπης “Mem u Zin” που παρά το ότι μεταφράστηκε στα τουρκικά εξακολουθεί να είναι στα απαγορευμένα βιβλία.

Το υπουργείο δικαιοσύνης που ασχολείται με την υπόθεση των 23 χιλιάδων βιβλίων που απαγορεύτηκαν σε περιόδους εκτάκτου καταστάσεως και την δεκαετία του 80 θα κάνει ρύθμιση ¨Για να σωθεί η Τουρκία από αυτήν την ντροπή¨. Θα εντοπιστούνε μια μία οι δικαστικές αποφάσεις που απαγόρευσαν αυτά τα βιβλία και θα ζητηθεί η κατάργηση των αποφάσεων αυτών.

………………

………………

Σχόλιο : Αυτή η χώρα δεν παύει να μας εκπλήσσει. 23 χιλιάδες (!) απαγορευμένα βιβλία ! Και θα ψάξουν λέει μία-μία τις αποφάσεις και…..Ζήσε Μάη.