ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ

Εφ. Ραντικάλ 12-9-2011

Επεισόδια υπήρξαν στην Προύσα κατά την διάρκεια διαδήλωσης που έγινε με συμμετοχή συνδικάτων και κομμάτων που διαμαρτυρόταν για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980.

Η ομάδα των ατόμων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Φόμαρα και με σκοπό να διαμαρτυρηθούνε για την στρατιωτική επέμβαση της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 άρχισαν να βαδίζουν προς την κεντρική πλατεία της πόλης. Λίγο αργότερα μια άλλη ομάδα άρχισε να πετά πέτρες στους συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων και εκπροσώπους σωματείων που μετείχαν στην πορεία. Άρχισε αμοιβαίος πετροπόλεμος που μετά δυσκολίας κατάφερε η αστυνομία να σταματήσει

Μετά από λίγο όμως υπήρξε πάλι ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Καθώς συνεχιζόταν τα επεισόδια η ομάδα που συνέχιζε την διαδήλωση κατευθύνθηκε προς το Κεντρικό Γκαράζ στα γραφεία του BDP. Τα μέλη μπήκαν στα γραφεία του BDP. Ακολούθως η αστυνομία διέλυσε τα μέλη της αντίπαλης ομάδας που περίμεναν στον περίγυρο. Κατά τις ταραχές υπήρξαν πολλές συλλήψεις.

Σχόλιο : Επειδή το άρθρο δεν είναι σαφές, ας το καταστήσουμε εμείς. Ομάδα από Κούρδους και αριστερούς (αυτοί δηλαδή που πάντα τραβούσαν τα περισσότερα από τις χούντες) αποφάσισαν να κάνουν διαδήλωση για τον αναφερόμενο λόγο. Και βγήκαν τα φασισταριά των γκρίζων λύκων (εξ ου και η χειρονομία με τα δάχτυλα στην φωτογραφία) και άρχισαν να βιαιοπραγούνε. …Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι η παρακάτω φωτογραφία. Ξέρετε τι είναι ; Είναι αυτά που βρήκε η αστυνομία της Άγκυρας πριν 3 μέρες στα γραφεία αυτής της νόμιμης οργάνωσης (ulku ocaklari) στην Άγκυρα !

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone