ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Εφ. Νέτγκαζέτε 3-9-2011

Η Τουρκία είναι τρίτη στην Ευρώπη στον αριθμό των δολοφονιών

 Η Ναζιρέ Ντεντεμάν Τσαγατάι-πρόεδρος του ιδρύματος Ελπίδα ανέφερε πως κατά τα τελευταία 5 έτη υπάρχει μια μεγάλη αύξηση των βίαιων εγκλημάτων και όχι μόνο σε βάρος των γυναικών αλλά γενικά και δήλωσε πως ¨ Η Τουρκία είναι στην τρίτη θέση από ποσοστό δολοφονιών ανάμεσα στις χώρες μέλη και στις υποψήφιες χώρες μέλη της Ε.Ε. ¨.

Η Τσαγατάι στην δήλωση της στον ανταποκριτή του ΑΑ είπε πως τα τελευταία έτη αυξήθηκαν οι δολοφονίες γυναικών, πως δίπλα στις φανερές δολοφονίες υπάρχουν και αυτές που προβάλλονται ως ¨αυτοκτονίες¨ και ότι το 40% των δολοφονιών διαπράττονται από πυροβόλα όπλα.

Ανέφερε πως κατά τα τελευταία 5 έτη υπάρχει μια μεγάλη αύξηση των βίαιων εγκλημάτων και όχι μόνο σε βάρος των γυναικών αλλά γενικά και δήλωσε πως ¨ Η Τουρκία είναι στην τρίτη θέση από ποσοστό δολοφονιών ανάμεσα στις χώρες μέλη και στις υποψήφιες χώρες μέλη της Ε.Ε. Και αντί να λαμβάνονται μέτρα που ρίχνουν αλάτι στην πληγή, πρέπει να καθοριστεί μια στρατηγική ριζικής λύσης. Το πλέον επείγον είναι να υπάρξει ένα σχέδιο αποτροπής των δολοφονιών των γυναικών στο οποίο θα ενταχθούνε αστυνομικοί, εισαγγελείς και δικαστές. Σε αυτό το θέμα σημαντικό είναι και το καθήκον που αναλογεί στις ΜΚΟ.

 

………………………………

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Κατηγορία: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Ετικέτα: | Σχολιάστε

0 απαντήσεις στο ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

  1. λογικό πρόβατο says:

    Και ποιές είναι οι δύο χώρες που είναι μπροστά απ την Τουρκία; για νάχουμε καλό ρώτημα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *