¨ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΩ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ…¨

Εφ. Χουριέτ 15-9-2011

Προσοχή στους ξυλοδαρμούς την περίοδο του φλέρτ

Η Σιμπέλ Μερτζάν καθηγήτρια ψυχιατρικής του Παιδιατρικού και Ερευνητικού Νοσοκομείου του Σίσλι, δήλωσε ότι μια γυναίκα που ξυλοκοπείται ακόμα από την εποχή του φλέρτ ή του αρραβώνα έχει πολύ υψηλές πιθανότητες να συνεχίσει να ξυλοκοπείται και όταν παντρευτεί, και δήλωσε πως «Πολλές γυναίκες παραβλέπουν την τάση για βία του άντρα τους με τη σκέψη πως ¨Θα τον αλλάξω, στην πραγματικότητα είναι ένας άγγελος αλλά όταν νευριάζει δεν ξέρει τι κάνει¨. Αυτό είναι μεγάλο σφάλμα.» 

Η καθηγήτρια Μερτζάν στην ανακοίνωση που έκανε αναφέρει ότι η άνοδος των περιστατικών βία σε βάρος των γυναικών δεν είναι τυχαία και είπε πως ¨ Η αλλαγή στη ιεράρχηση των κοινωνικών αξιών, το διαδίκτυο, η αύξηση της επικοινωνίας μέσω των κινητών τηλεφώνων, και η αύξηση στο μορφωτικό και στο οικονομικό επίπεδο των γυναικών, έφεραν μαζί τους και αύξηση στα ποσοστά των διαζυγίων¨.

Η Μερτζάν ανέφερε ότι σχεδόν όλες οι δολοφονίες γυναικών γίνονται μετά από αίτημα διαζυγίου ή χωρισμού και είπε τα εξής : ¨Οι γυναίκες είτε για λόγους οικονομικούς, πολιτιστικούς ή λόγω κοινωνικής πίεσης προτιμούσανε να συνεχίζουν τον γάμο τους ή την σχέση τους έστω και αν είχαν απογοητευτεί. Μια γυναίκα που δεν δούλευε, χωρίς δυνατότητα οικονομική να ζήσει μόνη της, και μάλιστα όταν δεν υπήρχε και η οικογενειακή στήριξη, δεν είχε άλλο δρόμο από το να υπομένει από τον σύζυγο της ακόμα και να της σπάει τα δόντια. Την γυναίκα νοικοκυρά την έβλεπε ως περιουσιακό στοιχείο και παγκοσμίως φαίνεται ότι αυτό είναι μια διαδεδομένη πίστη. Ο άντρας ακόμα και αν ο ίδιος χώριζε την γυναίκα και παντρευόταν άλλη, πάλι δεν άντεχε την ιδέα η γυναίκα του ή η κοπέλα του να πάει με άλλον άντρα. Αυτό εξακολουθεί ακόμη να είναι μια διαδεδομένη αντίληψη¨.

…………….

…………….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone