ΛΕΓΕ ΜΕ ΡΩΣΙΑ…

Εφ. Ραντικάλ 6-9-2011

Μιχμανπερέστ : Ο πραγματικός στόχος του αμυντικού συστήματος δεν είναι το Ιράν

 Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού ΥΠΕΞ Ραμί Μιχμανπερέστ δήλωσε πως ο πραγματικός στόχος του αμυντικού πυραυλικού συστήματος που σχεδιάζει να εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία δεν είναι το Ιράν, αλλά άλλη χώρα στα ανατολικά

ΑΘΗΝΑ – Ο Μιχμανπερέστ ευρισκόμενος στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του εκπρόσωπου του ελληνικού ΥΠΕΞ Γρηγόρη Δελαβέκουρα, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα είπε πως ¨Οι ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην περιοχή χρησιμοποιούνε ως πρόφαση τα Ιράν¨.

 

Ο Μινχαπερέστ δήλωσε πως ¨ Οι ΗΠΑ όταν αποφάσισαν πως θα εγκαταστήσουν αντιπυραυλικό σύστημα σε διάφορες χώρες απέναντι στην ιρανική απειλή, χρησιμοποίησαν το Ιράν ως πρόφαση, και όλοι ξέρανε ποιαν χώρα εννοούσαν. Στόχος είναι άλλη χώρα¨, και έδειξε με το χέρι του προς τα ανατολικά.

…………………..

Ο Μινχαπερέστ ανέφερε πως οι ΗΠΑ επιχειρούνε να πείσουν την κοινή γνώμη πως το Ιράν έχει σχέση με την τρομοκρατία, είπε πως οι ΗΠΑ εφαρμόζουν πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών στο θέμα της τρομοκρατίας και της πυρηνικής ενέργειας και δήλωσε : ¨ Το Ιράν είναι για 40 χρόνια μέλος του ΝΠΤ (συμφωνία αποτροπής αύξησης πυρηνικών όπλων). Για ποιο λόγο οι ΗΠΑ επί 40 χρόνια δεν καταστρέφουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα ; Θέλουν να ελέγχουν τις πυρηνικές μας δραστηριότητες, αλλά εμείς δεν μπορούμε καν να μετρήσουμε τις πυρηνικές κεφαλές που έχουν στις βάσεις τους. Στο Ισραήλ υπάρχουν περίπου 200 πυρηνικές κεφαλές. Αυτές από ποια χώρα τις αγόρασαν ; ¨.