ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ¨ΣΚΟΤΕΙΝΟ¨ ΑΤΥΧΗΜΑ

Εφ. Ραντικάλ 28-9-2011

Επιχείρηση σε πέντε περιοχές

Μετά τους νέους ισχυρισμούς σχετικά με το ατύχημα στο οποίο είχε χάσει την ζωή του ο ηγέτης του κόμματος BDP Μουχσίν Γιαζιτζόγλου, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε 5 πόλεις. Σε αυτές συνελήφθησαν πάνω από 10 άτομα, τρεις εκ των οποίων στρατιωτικοί.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι μετά τον θάνατο του Γιαζιτζίογλου στο ατύχημα με ελικόπτερο κάποιοι στρατιωτικοί αφαίρεσαν όργανα του ελικοπτέρου, η αστυνομία κινητοποιήθηκε. Η αστυνομία έκανε ταυτόχρονη επιχείρηση σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Μαλάτια και Αττάλεια.Ανάμεσα στις φήμες που εμφανίστηκαν είναι ότι στην πορεία του ελικοπτέρου φάνηκαν να υπάρχουν και κάποια αεροπλάνα. Επίσης υπάρχει η φήμη πως οι εγγραφές αυτών των αεροπλάνων από τα ραντάρ σβήστηκαν. Μετά από αυτές τις φήμες και μετά από αίτημα της εισαγγελίας το Γενικό Επιτελείο έστειλε τις εγγραφές των ραντάρ.

Σήμερα το πρωί σε μια επίσκεψη έκπληξη η αστυνομία εξέτασε στην Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας τις εγγραφές. Με εντολή εισαγγελέα οργανώθηκε επιχείρηση σε 5 πόλεις με προτεραιότητα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ερευνήθηκε το σύνταγμα της αεροπορίας στρατού της Μαλάτιας που είχε στείλει την ομάδα διάσωσης στο Καχραμάνμαράς.

Μια άλλη έρευνα έγινε στην Κεντρική Διοίκηση στον Μπουτζά της Σμύρνης. Υπό την εποπτεία εισαγγελέα κατασχέθηκαν από στρατιώτες και αστυνομικούς που έκαναν την έρευνα, διάφορα έγγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο και στο σπίτι υπαξιωματικού, ενώ ανακοινώθηκε πως κουβαλήθηκαν και πληροφορίες από υπολογιστή. Ένας άλλος χώρος έρευνας ήταν το σπίτι του πρόσφατα παραιτηθέντος από τις Τ.Ε.Δ. ταγματάρχη πιλότου Μ.Τ. στην Αττάλεια. Έγινε γνωστό ότι στα πλαίσια της έρευνας έγιναν έρευνες και στην Κωνσταντινούπολη.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Στις επιχειρήσεις αποφασίστηκε να συλληφθούνε πάνω από 10 άτομα. Ανακοινώθηκε πως ανάμεσα σε αυτά τα άτομα βρίσκονται και 3 στρατιωτικοί από την Μαλάτια. Το θέμα της αφαίρεσης οργάνων από το ελικόπτερο το είχε θέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ. Ο Γκιούλ είχε κάνει λόγο για μια καταγγελία που του είχε γίνει, και ότι στα πλαίσια αυτής της καταγγελίας είχε δει βίντεο στο οποίο στρατιωτικοί αφαιρούσαν με κατσαβίδι όργανα του ελικοπτέρου.