ΕΞΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 13-9-2011

Την τελευταία εβδομάδα δολοφονήθηκαν 6 γυναίκες

 ΜΕΡΣΙΝΑ – Μέλη της επιτροπής ¨Θα σταματήσουμε τις δολοφονίες γυναικών¨-Μερσίνας οργάνωσαν διαμαρτυρία στην Αταγιούρτ μετά την δολοφονία της Ζουλεϊχά Μπιλντές που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της που της συνέθλιψε το κεφάλι με πέτρα. 

Τα μέλη της επιτροπής τόνισαν ότι την τελευταία εβδομάδα δολοφονήθηκαν 6 γυναίκες, και για μια ακόμη φορά κραύγασαν ζητώντας την κατάργηση της βαριάς πρόκλησης ως στοιχείο που μειώνει την ποινή και την μέγιστη τιμωρία των ονομασθέντων εγκλημάτων τιμής.

Η Ζουλεϊχά Μπιλντές στην κωμόπολη Αταγιούρτ όταν ζήτησε διαζύγιο από τον άντρα της, δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στη αυλή του σπιτιού τους. Μέλη της επιτροπής ¨Θα σταματήσουμε τις δολοφονίες γυναικών¨-Μερσίνας συγκεντρώθηκαν μπροστά στην αυλή όπου έγινε η δολοφονία και εξέφρασαν την αντίδραση τους. Οι γυναίκες έφεραν φωτογραφίες της Ζουλεϊχά, καθώς και πανό που έγραφαν ¨Τέλος στην βία σε βάρος των γυναικών¨, ¨Δεν θα γίνουμε η τιμή κανενός¨ και ¨Θα σταματήσουμε τις δολοφονίες γυναικών¨, ενώ κάλεσαν τον κόσμο να είναι ευαίσθητοι.

Μιλώντας εξ ονόματος των γυναικών η Ρόζα Γιαρούκ τόνισε πως σε μία εβδομάδα δολοφονήθηκαν έξι γυναίκες. Είπε πως οι δολοφονίες γίνονται από συγγενείς των γυναικών, με την δικαιολογία πως γίνονται για λόγους ζήλειας, ηθών ή τιμής. Ανέφερε : ¨Μόλις πριν 10 μέρες δολοφονήθηκε η Ζαχιντέ Κοντζαγκιούλ στην συνοικία Χαλκέντ. Για τη δολοφονία που έγινε μια εβδομάδα μετά στην Αταγιούρτ ξεχωριστό κείμενο δεν γράψαμε. Διότι οι δικαιολογίες είναι πάντα ίδιες, μόνο τα ονόματα αλλάζουν¨.

Η Στρατοχωροφυλακή σήκωσε την κορδέλα ¨έρευνα περιστατικού¨ και οι γυναίκες μπήκαν στην αυλή όπου έγινε η δολοφονία όπου αντίκρισαν το δέμα που άφησε πίσω της η Ζουλεϊχά. Συγγενής της Ζουλεϊχά ενημέρωσε τις γυναίκες σχετικά με την δολοφονία.